Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý debut. Slovák Repák uspel na MS, v Česku prišlo 54-tisíc divákov

Víkend na okruhu v Moste priniesol úspešný debut Maxima Repáka na pretekoch WorldSBK v triede World Supersport.

31.07.2023 08:54
repák Foto:
Maxim Repák na trati v Moste.
debata

Počas uplynulého víkendu sa v českom Moste uskutočnilo podujatie Majstrovstiev sveta WorldSBK, ktorých súčasťou je aj svetový šampionát v triede Supersport 300.

Na mieste sa predstavil aj 16-ročný slovenský pretekár Maxim Repák, ktorý sa na angažmáne až do konca sezóny 2023 dohodol s úspešným českým tímom Accolade Smrz Racing BGR bývalého úspešného pretekára Jakuba Smrža.

Repák v minulých sezónach vybojoval víťazstvá v seriáli Yamaha R3 bLU cRU European Cup. Po vlaňajšom zranení počas pretekov a odchodom jeho generálneho sponzora sa na čas zo súťaženia odmlčal.

Maxim Repák Čítajte viac Slovenské farby na Majstrovstvách sveta cestných motocyklov World SBK bude reprezentovať Maxim Repák.

Po nedávnom úspešnom testovaní s českým tímom prišlo k dohode o spolupráci, ktorá odštartovala práve v Moste.

V mimoriadne vyrovnanom štartovom poli sa slovenskému pretekárovi darilo hneď od začiatku, keď v prvom voľnom tréningu obsadil 14. miesto spomedzi troch desiatok súperov.

Kvalifikácia mu však nevyšla podľa jeho predstáv a do pretekov štartoval až z 30. miesta.

Na okruhu v Moste vládlo premenlivé počasie a ani to nebránilo tomu, aby jazdcov z celého sveta prišlo podporiť viac ako 54 000 divákov.

Maxim Repák Čítajte viac Ťažký rok zakončil úspešne. Repák uzavrel sezónu

Práve dážď znepríjemnil oba preteky jazdcom triedy Supersport 300. Výborne sa však s danými podmienkami vysporiadal práve Repák, ktorý aj napriek nepriaznivej štartovacej pozícii dokázal vybojovať v sobotu aj nedeľu výborné trináste miesto a z Mostu si tak do hodnotenia svetového šampionátu odnáša šesť bodov do priebežného hodnotenia.

Stal sa tak navyše prvým slovenským pretekárom, ktorému sa podarilo bodovať na majstrovstvách sveta v triede Supersport 300.

Ďalšie podujatie seriálu sa uskutoční v dňoch 8.-10. septembra vo francúzskom Magny Cours.

„Mám veľkú radosť, že som sa po dlhej prestávke mohol vrátiť na okruhy, a to hneď do svetového šampionátu. Moje poďakovanie patrí Jakubovi Smržovi, majiteľovi tímu Accolade Smrz Racing BGR, ktorý mi dal túto možnosť a myslím, že som ju využil dobre.

241445752 172449815012418 7386816828030824795 n Čítajte viac Fantastická správa z WorldSBK! Repák získal pre Slovensko tretie miesto a zabojuje o celkové prvenstvo.

Hneď od začiatku sa mi na tímovom motocykli jazdilo výborne. Žiaľ, kvalifikáciu som nezajazdil podľa mojich predstáv.

V mojej kategórii štartovalo 31 jazdcov a v takejto vyrovnanej konkurencii to nebolo jednoduché, ale dal som do pretekov všetko. Brzdnými manévrami som sa posúval pred súperov a teraz mám veľkú radosť z dosiahnutých výsledkov.

Teším sa na ďalšiu spoluprácu s tímom na pretekoch v Magny Cours. Touto cestou ďakujem mojim fanúšikm a sponzorom bez ktorých by som nemohol jazdiť“ Uvidol Maxim Repák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maxim Repák