Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Absolútny zmätok vo formule 1: Monopost sa rútil na fotografov, k tragédii chýbal kúsok

Neuveriteľný zmätok nastal v predposlednom kole nedeľnej Veľkej ceny Azerbajdžanu vo formule 1. Asi už len málokto čakal, že krátko pred koncom pretekov príde jeden z pilotov do boxov.

01.05.2023 10:00
772981058 Foto:
Monopost Alpine francúzskeho pilota Estebana Ocona.
debata (1)

Formula 1 je známa tým, ako dbá na bezpečnosť divákov aj samotných pretekárov. No z času na čas sa počas šampionátu najrýchlejších kolies objavia bizarné momenty. A jeden z nich nastal aj v Azerbajdžane.

V čase, keď vstupoval do boxovej uličky pilot stajne Alpine Esteban Ocon, nachádzali sa priamo v dráhe jeho cesty fotografi. Tí sa chystali zachytávať triumf Sergia Pereza, ktorý už smeroval do cieľa pretekov. Pozrite si nebezpečný moment:

„Absolútny zmätok,“ komentovali situáciu na stanici Sky Sports. „Naozaj nerozumiem, prečo začína príprava pódiovej ceremónie ešte v priebehu pretekov,“ nechápal po pretekoch Ocon. „Do cieľa zostávalo jedno kolo a na trati boli jazdci bez povinnej zastávky.“

Do boxovej uličky prichádzajú piloti v rýchlosti 300 km/h a brzdia len tesne pred čiarou označujúcou začiatok uličky. „Brzdím neskoro, pred očami mám bariéry a nakoniec tam zbadám pobehovať ľudí. Chápete, veď to je šialené,“ komentoval Ocon.

Pilot tímu Alpine napokon dokázal zabrzdiť tak, aby fotografi bezpečne opustili nebezpečný priestor. Medzinárodná automobilová federácia celú vec uzavrela stanoviskom, že nabudúce si na bezpečnosti dajú viac záležať.

Pretekárky v ženskom šampionáte F1 Academy Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Najmladšia má 16, najstaršia 25 rokov....
1 debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #Veľká cena Azerbajdžanu #Esteban Ocon