Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smrť po páde do 50-metrovej rokliny. Za pilotom rely smútil aj slávny brankár

Španielsky pretekár David López Tomico zomrel v sobotu počas pretekov Rallysprint San Bartolomé de Pinares v Španielsku.

23.04.2023 12:10
751116084 Foto:
Ilustračná snímka: Motoristické rely preteky opäť potvrdili, že patria medzi najnebezpečnejšie športy.
debata (1)

Ako informovala Marca, jeho spolujazdkyňa Natalia Ríos sa zranila a previezli ju do nemocnice po tom, čo sa ich vozidlo zrútilo do 50-metrovej rokliny.

K smrteľnej nehode došlo na druhom meranom úseku relyšprintu medzi mestami San Bartolomé de Pinares a Ávile.

Personál rýchlej záchrannej služby na mieste nehody potvrdil smrť pilota, zatiaľ čo spolujazdkyňu sa napokon s početnými zraneniami podarilo zachrániť.

Braydin Lewis Čítajte viac Zomrela 19-ročná nádej hokejovej veľmoci. Bojovník, ktorého všetci milovali, trúchli klub

Na sociálnych sieťach sa objavilo množstvo vyjadrení sústrasti Tomicovej rodine. Jedno z najsrdečnejších pridal aj bývalý brankár španielskej futbalovej reprezentácie Santiago Cañizares.

„Niekoľko rokov bol mojím mechanikom a spolujazdcom… a vždy dobrým priateľom. RIP David López Tomico,“ napísal na Twitteri Cañizares.

Po odchode z profesionálneho futbalu sa Cañizares venoval ďalšej zo svojich vášní – motorizmu. Vo vozidle s Tomicom sa zúčastnil niekoľkých podujatí na španielskych cestách.

17. júna 2017 dosiahol Cañizares svoje prvé absolútne víťazstvo v kariére triumfom na Rally de la Cerámica s automobilom Porsche 997.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rely