Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Havaroval pri tréningu. Zomrel írsky jazdec MS rely, mal 33 rokov

Írsky automobilový pretekár Craig Breen, ktorý jazdil seriál MS v rely, vo štvrtok zahynul. Nešťastie sa stalo počas tréningovej jazdy v Poľsku.

13.04.2023 16:10
Craig Breen Foto:
Craig Breen.
debata

Jazdec stajne Hyundai sa pripravoval na nadchádzajúcu Rely Chorvátska. Jeho auto zišlo z asfaltovej vozovky a havarovalo. Spolujazdec James Fulton vyviazol bez zranení.

Tridsaťtriročnému Írovi sa v seriáli MS nepodarilo ani raz triumfovať, no až šesťkrát obsadil 2. priečku. Naposledy tento rok na Rely Švédska.

„WRC šokovala a rozosmutnila táto správa. Myslíme na rodinu a priateľov Craiga v tomto smutnom čase,“ zverejnila strešná organizácia automobilového seriálu MS podľa stránky autosport.com.

Julia Itumaová Čítajte viac Tragédia. Taliansku volejbalistku našli po zápase v Istanbule mŕtvu pod oknom hotela

Hyundai smutnú správu potvrdil prostredníctvom krátkeho vyhlásenia: „Hyundai Motorsport s hlbokým zármutkom potvrdzuje, že jazdec Craig Breen dnes prišiel o život po nehode počas testov pred podujatím na Croatia Rally," uvádza sa vo vyhlásení.

„Hyundai Motorsport vyjadruje úprimnú sústrasť Craigovej rodine, priateľom a jeho mnohým fanúšikom. „Stajňa sa v tejto chvíli nebude ďalej vyjadrovať.“ Breen dosiahol 30 víťazstiev v etapách WRC a celkovo osem umiestnení na stupňoch víťazov z 81 podujatí, na ktorých štartoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Craig Breen #WRC Rely