Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Havaroval pri tréningu. Zomrel írsky jazdec MS rely, mal 33 rokov

Írsky automobilový pretekár Craig Breen, ktorý jazdil seriál MS v rely, vo štvrtok zahynul. Nešťastie sa stalo počas tréningovej jazdy v Poľsku.

13.04.2023 16:10
Craig Breen Foto:
Craig Breen.
debata

Jazdec stajne Hyundai sa pripravoval na nadchádzajúcu Rely Chorvátska. Jeho auto zišlo z asfaltovej vozovky a havarovalo. Spolujazdec James Fulton vyviazol bez zranení.

Tridsaťtriročnému Írovi sa v seriáli MS nepodarilo ani raz triumfovať, no až šesťkrát obsadil 2. priečku. Naposledy tento rok na Rely Švédska.

„WRC šokovala a rozosmutnila táto správa. Myslíme na rodinu a priateľov Craiga v tomto smutnom čase,“ zverejnila strešná organizácia automobilového seriálu MS podľa stránky autosport.com.

Julia Itumaová Čítajte viac Tragédia. Taliansku volejbalistku našli po zápase v Istanbule mŕtvu pod oknom hotela

Hyundai smutnú správu potvrdil prostredníctvom krátkeho vyhlásenia: „Hyundai Motorsport s hlbokým zármutkom potvrdzuje, že jazdec Craig Breen dnes prišiel o život po nehode počas testov pred podujatím na Croatia Rally," uvádza sa vo vyhlásení.

„Hyundai Motorsport vyjadruje úprimnú sústrasť Craigovej rodine, priateľom a jeho mnohým fanúšikom. „Stajňa sa v tejto chvíli nebude ďalej vyjadrovať.“ Breen dosiahol 30 víťazstiev v etapách WRC a celkovo osem umiestnení na stupňoch víťazov z 81 podujatí, na ktorých štartoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Craig Breen #WRC Rely