Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlhé čakanie sa skončilo. Jantar Team odštartoval Rely Dakar 2021

Po dňoch nekonečného čakania v karanténe, na výsledky COVID testov a po dvoch dňoch príprav sme sa konečne dočkali a Jantar Team odštartoval s jazdcami Davidom Pabiškom a Rudolfom Lhotským do 43. ročníka Rely Dakar.

02.01.2021 17:26
Jantar Team Foto:
Jantar Team počas prológu Rely Dakar 2021.
debata

Pred samotným slávnostným ceremoniálom absolvovali pretekári prvých jedenásť meraných kilometrov v rámci prológu. Ten určil štartové poradie v 1. etape.

Pabiška sa v prológu so stratou jednej minúty a 20 sekúnd umiestnil na 44. mieste.

„Naskočil som do rozbehnutého vlaku. Mal som rešpekt, dva roky som nevidel navigáciu a tomu som prispôsobil aj začiatok. Chvíľku mi toto predsavzatie vydržalo, no potom som to rozbalil, aby strata nebola veľká. Dnešok vo výsledkoch nič neznamená a až zajtra sa začne to pravé pretekanie,“ uviedol Pabiška.

Lhotský skončil so stratou dvoch minút a 32 sekúnd a zaradil sa na priebežnú 69. pozíciu.

„Na začiatok to bola krátka, ale dobrá rozcvička. Nikdy som tu nepretekal, vzhľadom k časovému rozvrhu technického preberania a čakania na COVID testy sme nestihli shakedown. Chcel som si predovšetkým urobiť obrázok a ohmatať trať i novú motorku,“ dodal.

V popoludňajších hodinách potom Dávid aj Rudolf prešli štartovým pódiom Dakaru 2021.

David Pabiška si tak do štatistík pripísal svoj 12. štart. Môže tak rozšíriť úctyhodnú bilanciu jedenástich dokončených Dakarov z 11 štartov.

Rudolf Lhotský vyrazil na svoju štvrtú rely a bude sa snažiť vylepšiť svoje doterajšie maximum z roku 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dakar 2021 #Jantar Team