Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pandémii ustúpil aj legendárny okruh. Rieši sa, čo s VC Belgicka

Veľká cena Belgicka formuly 1 sa neuskutoční v pôvodnom termíne 30. augusta. Belgická vláda v stredu pre pandémiu nového koronavírusu zakázala masové zhromaždenia do 31. augusta a toto opatrenie sa týka aj športových podujatí v krajine.

16.04.2020 12:31
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen vlani Veľkú cenu Belgicka nedokončil.
debata

Seriál MS F1 by mohol odštartovať 5. júla VC Rakúska, kde začínajú s uvoľňovaním opatrení. Naopak, Veľká cena Francúzska, ktorá bola naplánovaná na 28. júna, sa nebude môcť konať v pôvodnom termíne pre predĺženie karantény v krajine.

Vedenie F1 sa zameralo na začiatok júla, mohlo by sa stihnúť odjazdiť devätnásť podujatí. V kalendári figurovalo 22 VC, ale pre pandémiu nového koronavírusu museli zrušiť preteky v Austrálii i Monaku, odložili súťaže v Bahrajne, Vietname, Číne, Holandsku, Španielsku, Azerbajdžane, Kanade a Belgicku.

Karanténa v Belgicku, ktorá platí od polovice marca, potrvá minimálne do 3. mája. Vzhľadom na najnovšie nariadenie sa zrejme nedohrá sezóna najvyššej futbalovej súťaže a nový ročník sa začne za zatvorenými dverami.

Vedenie Pro League už navrhlo predčasné ukončenie ligy, Európska futbalová únia (UEFA) však pohrozila vylúčením klubov z európskych súťaží. Napriek tomu sa očakáva, že účastníci ligy 24. apríla odsúhlasia jej ukončenie.

Ohrozený je aj národný cyklistický šampionát, ktorý presunuli z 21. júna na 23. augusta. Starosta hostiteľského mesta Anzegem, Gino Devogelaere, ho podľa agentúry AP nechce usporiadať bez prítomnosti fanúšikov.

V Belgicku evidujú viac než 34.800 prípadov ochorenia COVID-19, podľahlo mu 4857 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #F1 #VC Belgicka #koronavírus