Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arrivederci, Arrivabene! Červená revolúcia priniesla Ferrari nového šéfa

Stajňa formuly 1 Ferrari vymenila pred novou sezónou tímového šéfa. Po štyroch rokoch skončil Maurizio Arrivabene a jeho nástupcom sa stal Mattia Binotto, ktorý od roku 2016 pôsobil v tíme v úlohe technického riaditeľa. Stajňa o tom informovala v tlačovom vyhlásení.

08.01.2019 10:53
Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel Foto: ,
Už bývalý šéf Ferrari Maurizio Arrivabene s pretekárom Sebastianom Vettelom.
debata

Ferrari čaká na titul od triumfu Kimiho Räikkönena v roku 2007, Pohár konštruktérov získala talianska stajňa naposledy v roku 2008.

V poslednom období Scuderia nedokázala čeliť triumfálnemu ťaženiu konkurenčného Mercedesu a nič na tom nezmenil ani príchod štvornásobného majstra sveta Sebastiana Vettela v roku 2015. Šesťdesi­atjedenročný Arrivabene z pozície tímového šéfa zažil len 14 víťazstiev, za ten čas vyhral Mercedes 58 pretekov.

Denník Gazzetta dello Sport informovali o zmene už pred oficiálnym potvrdením ako o „Červenej revolúcii“. Médiá už skôr písali o vážnych názorových nezhodách medzi šéfom tímu a technickým riaditeľom, teraz sa prezident Fiatu John Elkann a ľudia z jeho najbližšieho okolia rozhodli dať dôveru 49-ročnému Binottovi. Vylúčené navyše nie sú ani ďalšie personálne zmeny.

Stajňa Ferrari, za ktorú budú v budúcej sezóne jazdiť Vettel a namiesto Kimiho Räikkönena Charles Leclerc z Monaka, má naplánovanú prezentáciu tímu a auta na 15. februára. Majstrovstvá sveta sa začnú 17. marca v Austrálii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Maurizio Arrivabene #Mattia Binotto