Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusko a Monako chcú vrátiť krásky na štart F1. Kniežatstvo vraj už dostalo výnimku

Usporiadatelia Veľkej ceny Ruska a Monaka chcú, aby sa pri pretekoch F1 v Soči a Monte Carle vrátili na štartový rošt hostesky.

05.04.2018 17:18
Hostesky, Španielsko, F1 Foto: ,
Hostesky na Veľkej cene Španielska F1.
debata (6)

S návrhom prišli dva mesiace po tom, ako nové vedenie šampionátu označilo takzvané Grid Girls za prežitok doby a nahradilo ich deťmi.

Noví americkí majitelia formuly 1 začiatkom februára zrušili dlhoročnú tradíciu s tým, že nezodpovedá hodnotám súčasného sveta. Proti zrušeniu sa síce vyslovili piloti aj samy dievčatá, vedenie formuly 1 sa však vo svetle celospoločenskej debaty o sexizme rozhodlo od ďalšieho angažovania modeliek upustiť.

„Ak sa dohodneme, tak by sme túto tradíciu radi oživili,“ uviedol ruský vicepremiér Dmitrij Kozak, ktorý je aj šéfom organizačnej komisia septembrových pretekov.

„Nie je správne postaviť na trať deti, ktoré sa boja mechanických vecí. Musia to robiť dospelí. Všade v motošporte uvádzajú autá pred pretekmi dievčatá, pretože sú krásne a hodia sa k nim. Navyše, naše ženy sú najkrajšie,“ citovala ho agentúra AP.

Hostesky na Veľkých cenách formuly 1 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Hostesky na Veľkej cene Monaka F1.

Kým Rusi chcú o návrate dievčat ešte len rokovať, Monako už podľa všetkého výnimku získalo. „Naši americkí priatelia rozhodli, že keď žena drží tabuľu s číslom, tak to poškodzuje obraz žien. Naše modelky pritom študujú školy modelingu a komunikácie a ich vystúpenia pred pretekmi patria k príprave, ktorú si zaplatili,“ povedal šéf monackého autoklubu Michel Boeri.

„Liberty Media (promotér formuly 1) vypočul naše argumenty a nemajú s tým problém. Takže Grid Girls sa vrátia, len nebudú držať žiadne čísla. Krásne dievčatá budú opäť priťahovať kamery,“ citoval Boeriho denník Nice-Matin.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká cena Ruska #Veľká cena Monaka #Grid Girls