Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ricciardo utvoril v Barcelone traťový rekord, problémy McLarenu pokračujú

Jazdec tímu Red Bull Daniel Ricciardo utvoril nový neoficiálny traťový rekord na barcelonskom okruhu (Circuit de Catalunya-Barcelona) v rámci predsezónneho testovania automobilov formuly 1.

07.03.2018 17:59
Daniel Ricciardo Foto: ,
Daniel Ricciardo z Red Bullu počas testovania v Barcelone.
debata

Ricciardo bol najrýchlejší časom 1 minúta 18, 047 sekundy na nových hypermäkkých pneumatikách a zajazdil najlepšie kolo od roku 2007, keď dali do prevádzky nový okruh. Doterajší rekord držal Felipe Massa na Ferrari – 1:18,339 počas testovania v roku 2008.

Dvadsaťosemročný jazdec bol najrýchlejší a so 165 odjazdenými kolami na hypermäkkých pneumatikách bol napokon i najaktívnejší zo všetkých. Druhý skončil štvornásobný a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton z Mercedesu s odstupom 0,353 s. Tretie miesto obsadil jeho tímový kolega Valtteri Bottas (+0,513 s).

„Niet pochýb o tom, že Red Bull bude v tomto roku náš súper,“ povedal šéf technikov Mercedesu James Allyson.

„Ešte to bude chcieť trochu hľadať, než budeme schopní Mercedes skutočne vyzvať. Myslím, že je ešte pred nami, ale nie ďaleko. U Ferrari si taký istý nie som,“ povedal Ricciardo.

Pretekári talianskeho tímu sa k Ricciardovmu času priblížili maximálne na sekundu a pol a rýchlejší bol celkovo štvrtý Sebastian Vettel. Exmajster sveta pôvodne nemal jazdiť, ale doobeda musel zaskočiť za chorého Kimiho Räikkönena. Fínsky pilot potom popoludní zajazdil až deviaty čas.

Problémy sa naďalej neprestali vyhýbať McLarenu a Fernando Alonso musel doobeda odstaviť vozidlo kvôli úniku oleja. Aj napriek celkom piatemu problému tímu v šiestich testovacích dňoch zajazdil španielsky pilot na domácej trati šiesty najrýchlejší čas.

Druhé a zároveň posledné oficiálne testy v Barcelone potrvajú do piatka, majstrovstvá sveta odštartujú 25. marca v Melbourne.

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #red bull #Daniel Ricciardo #testy F1