Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vettel sa nevzdáva. Po rekorde okruhu v Mexiku odštartuje z prvého miesta

Nemecký pilot Sebastian Vettel triumfoval v sobotňajšej kvalifikácii na nedeľňajšiu Veľkú cenu Mexika formuly 1. Jazdec tímu Ferrari utvoril časom 1:16,488 min nový rekord Okruhu bratov Rodríguezovcov v Mexico City a pripísal si jubilejnú 50. pole position v kariére.

28.10.2017 21:22 , aktualizované: 21:40
Sebastian Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel v boxoch na okruhu v Mexiku.
debata

Z druhého miesta odštartuje 20-ročný holandský mladík vo farbách Red Bullu Max Verstappen, ktorý zaostal za víťazom o 86 tisícin sekundy. Tretí skončil britský líder šampionátu Lewis Hamilton na monoposte Mercedes s mankom takmer pol sekundy.

„Musím povedať, že som predviedol perfektné kolo. Som veľmi šťastný. Mal som trochu resty v prvom sektore, ale podarilo sa mi to vylepšiť. Vedel som, že keď budem mať čistú jazdu, bude z toho prvé miesto. Uvidíme, čo sa stane zajtra. Naša rýchlosť v pretekoch by mala byť dobrá. Situáciu v šampionáte nemám pod kontrolou, záleží aj na tom, ako sa bude dariť Lewisovi. My musíme podať stopercentný výkon,“ povedal Vettel.

Tridsaťdvaročný trojnásobný majster sveta Hamilton potrebuje na zisk štvrtého titulu v kariére už len krôčik – stačí, aby v nedeľu skončil na piatom mieste bez ohľadu na výsledok Vettela, pred ktorým má náskok 66 bodov.

Hamilton uznal, že na Vettela s Verstappenom nemal. Ani keby sa nedopustil chyby pri výjazde zo zákruty v poslednom kole. „Mohol som byť o pár desatín rýchlejší, ale na nestačilo by to na nich,“ vyhlásil.

„Dúfam, že zajtra budem bojovať aspoň s jedným z nich a vyhrám. Rozhodne nemám v úmysle skončiť tu piaty a pozerať sa, ako je niekto iný na stupňoch víťazov,“ dodal Hamilton.

Verstappenovi unikla prvá pole position v kariére len o 86 tisícin sekundy. „Som neuveriteľne nahnevaný,“ uviedol. „V poslednej časti kvalifikácie nám to veľmi nešlo, nedokázal som poriadne zahriať pneumatiky. Druhé miesto je pekné, ale veľmi som tu chcel vyhrať,“ dodal.

Výsledky – Veľká cena Mexika F1 – Mexico City – sobota – kvalifikácia: 1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:16,488 min, 2. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,086 s, 3. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,446, 4. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,470, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,750, 6. Esteban Ocon (Fr.) Force India +0,949, 7. Ricciardo (Austr./Red Bull) +0,959, 8. Hülkenberg (Nem./Renault) +0,978, 9. Sainz (Šp./Renault) +1,306, 10. Pérez (Mex./Force India) +1,319.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Vettel #Veľká cena Mexika