Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesmieme strkať hlavu do piesku, tvrdí Vettel. Zvládne nadpozemský cieľ?

Do druhej polovice sezóny vstupoval so sľubným náskokom na čele, ale do jej poslednej štvrtiny so stratou, ktorú len ťažko zmaže. Sebastian Vettel si uvedomuje, že vo víkendovej Veľkej cene Japonska, šestnástom podujatí formuly 1, už nemôže prísť o ďalšie body. Na lídra Lewisa Hamiltona z Mercedesu ich stráca 34.

06.10.2017 15:07
F1 Vettel Foto: ,
Sebastian Vettel (Ferrari) počas piatkového tréningu v Suzuke.
debata

Pri prepočte by to znamenalo, že keby svoje Ferrari priviedol do konca ročníka do cieľa už len na prvom mieste, získal by titul. Pri uplynulých neúspechoch talianskej stajne (Vettel triumfoval naposledy koncom júla v Maďarsku), je to priam nadpozemská úloha.

„Ale ak taká šanca existuje, treba sa jej chytiť a ísť za víťazstvami. Náš monopost je rýchly, preto nestrácam optimizmus. Posledné preteky nedopadli podľa našich predstáv, no treba sa vzchopiť a nestrkať hlavu do piesku,“ narážal Vettel na nedokončenú VC Singapuru a štvrté miesto v Malajzii.

V druhom prípade však predviedol stíhaciu jazdu z posledného miesta s viacerými rekordnými časmi. V Suzuke vyhral ešte vo farbách Red Bullu štyri z piatich veľkých cien.

Hamilton však má zo slávnej trate len o jeden triumf menej a Mercedes ovládol ostatné tri ročníky. Zaujímavosťou je, že Brit ani raz neodštartoval z prvého miesta. V súčasnom kalendári je to jediný okruh, na ktorom sa mu to zatiaľ nepodarilo.

„Naše auto je na tom lepšie ako v Malajzii,“ povedal po piatkovom tréningu, v ktorom na Vettela stratil dve desatiny. V druhej časti úradoval dážď, ktorý by mohol zasiahnuť aj do sobotňajšej kvalifikácie.

Nedeľňajší štart (7.00 SELČ, priamy prenos Sport2) by už malo sprevádzať slnečné počasie s teplotami do 30 °C.

Poradie MS

Jazdci:
1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 281 bodov, 2. Vettel (Nem./Ferrari) 247, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 222, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 177, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 138.
Pohár konštruktérov:
1. Mercedes 503 bodov, 2. Ferrari 385, 3. Red Bull 270, 4. Force India 133, 5. Williams 65.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #F1 #Sebastian Vettel #VC Japonska #Suzuka