Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kľúčový moment v boji o titul? Verstappen viní z kolízie Vettela

Po kvalifikačnom víťazstve plakal od šťastia. O 24 hodín mal veľkú šancu zvíťaziť piatykrát na Veľkej cene Singapuru formuly 1 a šesť pretekov pred koncom sa vrátiť na pozíciu lídra šampionátu. „Čakajú nás dlhé preteky, môže sa stať všeličo," vravel.

17.09.2017 17:25 , aktualizované: 18:27
Singapur, Sebastian Vettel Foto: ,
Sklamaný Sebastian Vettel po odstúpení z Veľkej ceny Singapuru.
debata

Druhá časť sobotňajšej myšlienky Sebastiana Vettela platila do bodky, jazdec Ferrari však určite neočakával, že ňou predpovie v boji o titul možno až fatálnu nedeľňajšiu tragédiu. Krátko po štarte skončil po kolízii s tímovým kolegom Kimim Räikkönenom a Maxom Verstappenom z Red Bullu.

Desiate nočné preteky na supermodernom okruhu Marina Bay, prvýkrát na mokrej trati, pokračovali tak už v úvode bez prvej kvalifikačnej trojky.

Na čelo sa dostal Lewis Hamilton, ktorý po pokazenej kvalifikácii štartoval až piaty. Kolíziu súperov dokonale využil. Po treťom triumfe v rade zvýšil svoj náskok na 28 bodov. „Po sobotňajšom trápení sa na nás usmialo šťastie. Pre Ferrari to bola smola, nám to pomohlo. Vyhovoval mi aj dážď pred štartom," tešil sa Hamilton, ktorý finišoval pred Daniel Ricciardom (Red Bull) a tímovým kolegom Valtterim Bottasom.

Bude incident kľúčovým momentom v konečnom bodovom súčte dramatickej sezóny?

„Veľa som toho nevidel, neviem sa k tomu veľmi vyjadriť," uviedol ešte počas pretekov Vettel. „Po priemernom štarte som sa snažil odraziť Maxov útok zľava, potom prišiel náraz a videl som Kimiho auto," doplnil. S poškodeným monopostom sa Vettel ešte snažil pokračovať, no zakrátko nad ním stratil kontrolu a narazil do bariéry. „Stalo sa a teraz s tým už nič neurobím. Treba ísť ďalej," vzdychol si štvornásobný majster sveta.

Verstappen označil za hlavného vinníka havárie Vettela. „Za nehodu môže najmä on. Príliš sa na mňa tlačil, asi nevidel Kimiho naľavo. Neospravedlňuje ho to. Keď bojujete o majstrovský titul, nemali by ste riskovať takéto manévre. Čo čakal? Vôbec to nebolo rozumné," neskrýval hnev Verstappen, ktorý nedokončil siedme preteky zo 14 v tejto sezóne.

„Nespravil som nič zlé, z mojej strany šlo o čistý štart. Som rád, že som neodstúpil len ja, ale všetci traja, takže všetkých nás to bolí. Keby som spravil chybu ja a vypadol, bol by to iný príbeh," dodal devätnásťročný Holanďan.

Incidentom sa po pretekoch zaoberali aj športoví komisári, napokon žiadne tresty neudelili.

Ďalšie podujatie F1 sa uskutoční o dva týždne v Malajzii.

VC Singapuru F1 Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
VC Singapuru F1.
debata chyba
Viac na túto tému: #Kimi Räikkönen #Sebastian Vettel #Max Verstappen