Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

F1 pokračuje na obľúbenej trati Schumachera. Hamilton útočí na jeho rekord

Okruh Spa-Francorchamps sa úzko spája s najúspešnejším jazdcom formuly 1. Michael Schumacher sa prvýkrát predstavil v ostrom štarte v kráľovnej motošportu na Veľkej cene Belgicka a pred 25 rokmi tu zaznamenal prvé zo svojich 91 víťazstiev.

26.08.2017 09:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton v slávnej pasáži Eau Rouge na okruhu Spa-Francorchamps v piatkovom tréningu.
debata

Šesťkrát si užil pódiovú radosť z najvyššieho stupienka, čo sa zatiaľ nikomu nepodarilo. Nečudo, že najdlhšia trať šampionátu v ardenskom lese sa stala jeho obľúbenou. Cez víkend privíta jazdcov po takmer mesačnej prestávke dvanástym podujatím sezóny.

Práve kvalifikačný rekord Schumachera – jeho zdravotný stav po páde z lyží v roku 2013 rodina prísne tají – môže v sobotu vyrovnať Lewis Hamilton. Ak by jazdec Mercedesu zajazdil najrýchlejší čas, odštartoval by z prvého miesta už v 68. pretekoch.

„Mentálne som pripravený na všetko, myslím len na víťazstvo. Zastávky v kalendári vo zvyšku sezóny by nám mohli sedieť viac ako Ferrari," vraví Brit o tíme, ktorého jazdec Sebastian Vettel má na čele 14-bodový náskok. Hamilton sa z neho pokúsi ukrojiť vo svojej jubilejnej 200. veľkej cene.

„Je priam šialené, že som dosiahol tento míľnik. Možno by ste si mysleli, že vášeň a túžba po triumfoch po 200 pretekoch vyhasnú, ale naopak, sú silnejšie ako kedykoľvek predtým," dodal Hamilton.

Sebastian Vettel (druhý zľava) s členmi tímu... Foto: SITA/AP, Geert Vanden Wijngaert
Sebastian Vettel, Sebastian Vettel (druhý zľava) s členmi tímu Ferrari počas prechádzky na okruhu Spa-Francorchamps.

Na tlačovej konferencii sa riešila aj Vettelova budúcnosť. Líder MS zatiaľ s talianskym tímom nepodpísal novú zmluvu. „Nemyslím si, že by chcel byť mojím kolegom. Už by nebol v pozícii, akú nadobudol vo Ferrari," myslí si Hamilton.

Nemec Vettel, víťaz ostatnej Veľkej ceny Maďarska, reagoval: „Momentálne neriešim správy, ale preteky. Trať prešla menšími zmenami, novinky prinášame aj my. Už dávno som nebol majstrom sveta, cítim maximálny hlad po titule."

Nedeľňajší štart je plánovaný o 14.00 (priamy prenos Sport2). Pred ním si účastníci spomenú na legendárneho Schumachera. Jeho talentovaný syn Mick, momentálne súťažiaci v sérii F3, absolvuje niekoľko čestných kôl v otcovom historickom monoposte Benetton B914. Podľa meteorológov by do víkendového diania nemal zasiahnuť dážď.

Poradie MS
Jazdci: 1. Vettel (Nem./Ferrari) 202 b., 2. Hamilton (V. Brit/Mercedes) 188, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 169, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 117, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 116. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 357, 2. Ferrari 318, 3. Red Bull 184, 4. Force India 101, 5. Williams 41.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Sebastian Vettel #Michael Schumacher #Veľká cena Belgicka