Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šance na comeback vzrástli. Kubica by vraj mohol štartovať už v Belgicku

Poľský automobilový pretekár Robert Kubica by sa šesť rokov po hororovej nehode v rely mohol vrátiť do súťažných pretekov majstrovstiev sveta formuly 1, píše nemecký denník Bild.

20.07.2017 17:35
Robert Kubica Foto: ,
Robert Kubica.
debata

Po budúcotýždňovej Veľkej cene Maďarska čaká F1 mesačná letná prestávka. Na Hungaroringu ešte prebehnú testy a ak v nich Kubica upúta predstaviteľov tímu, na konci augusta by sa mohol postaviť na štart Veľkej ceny Belgicka. V Renaulte by zaujal miesto Brita Jolyona Palmera, ktorý sa v tejto sezóne trápi.

Vďaka bývalému zamestnávateľovi sa začiatkom júna Kubica zúčastnil na testovaní vo Valencii. Na známom okruhu absolvoval v Lotuse E20 z roku 2012 115 kôl a svojím najlepším časom zdolal rezervného a testovacieho jazdca francúzskej stajne Sergeja Sirotkina.

Tím bol spokojný s vystúpením Poliaka. Šéf Renaultu Sport chválil jeho rýchlosť aj fyzickú kondíciu. Je to obdivuhodné, keď vezmeme do úvahy, že v roku 2011 hrozila Kubicovi amputácia ruky a stratil niekoľko litrov krvi.

„Keď sa nad tým reálne zamyslím, povedal by som, že šanca na môj návrat do efjednotky je 80 až 90-percentná,“ uviedol sebavedomo 32-ročný rodák z Krakova. Pred Valenciou si aj vyskúšal auto GP3 či Formulu E.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kubica