Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší relax či hnev na šéfa? Hamilton si potrebuje udobriť domácich fanúšikov

Fanúšikovia formuly 1 musia zaloviť v pamäti, aby si spomenuli, kedy britský trojnásobný šampión Lewis Hamilton čelil takej negatívnej sérii ako dnes.

15.07.2017 12:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Na štart domácej Veľkej ceny na slávnom okruhu v Silverstone sa tento víkend postaví po dvoch podujatiach bez pódiového umiestnenia. Nestalo sa mu to od marca 2014.

„Možnosť na zlepšenie sa vám naskytne len v náročných situáciách. Prežívam najintenzívnejší boj vo svojej pretekárskej kariére. Začala sa, keď som mal osem rokov. Cítim, že tlak narastá,“ uviedol Hamilton pre Sky Sports.

„Technické problémy nás poriadne pribrzdili a nedovolili preniesť na trať výsledky ťažkej práce. Túžim uspieť pred skvelými priaznivcami, beriem to ako povinné víťazstvo,“ dodal.

Rodák zo Stevenage, mestečka vzdialeného približne hodinu jazdy autom od dejiska pretekov, stráca na lídra šampionátu Sebastiana Vettela z Ferrari už 20 bodov. Doma bude mať jedinečnú šancu ukrojiť z tohto náskoku.

Po minulotýždňovom 4. mieste v Rakúsku si Hamilton doprial dvojdňovú dovolenku. Na sociálnych sieťach uverejnil fotografiu z nastupovania na palubu svojho súkromného lietadla. Po prílete do gréckeho Mykonosu pridal video z divokej párty. Z jeho strany by to nebolo nič netradičné.

Kritika britských médií, ale aj majiteľov F1 však prišla krátko po stredajšom vynechaní akcie v centre Londýna. Zúčastnili sa na nej všetci jazdci zo súčasného štartového poľa, nechýbal ani úradujúci majster sveta Nico Rosberg. Ten vlani po zdolaní vtedajšieho tímového kolegu Hamiltona ukončil kariéru. Najväčšej domácej hviezdy sa však priaznivci povestní svojou náročnosťou nedočkali. Nie je vylúčené, že preplnené tribúny v Silverstone mu tento moment pripomenú.

„Usúdil som, že tento spôsob prípravy či relaxu bol pre mňa najlepší. V takejto vyrovnanej sezóne sa snažím urobiť rozhodnutia, ktoré mi najviac pomôžu v boji o čelo,“ bránil sa Hamilton. Mercedes jeho rozhodnutie rešpektoval.

Vynorili sa špekulácie, že Hamilton podujatie ignoroval kvôli nezrovnalostiam v marketingových právach na svoje meno alebo reagoval na prekvapujúci krok riaditeľa nemeckého tímu Tota Wolffa. Ten sa zúčastnil na oslave 30. narodenín najväčšieho konkurenta Vettela. Na tlačovej konferencii sa jeden z novinárov spýtal Hamiltona, či za neúčasť môže hnev na šéfa. „Je to hlúpa otázka, na ktorej sa môžem len zasmiať,“ odvetil 32-ročný pretekár.

Naspäť k motošportu: Hamilton si môže v Silverstone pripísať piaty triumf, ovládol predchádzajúce tri ročníky. V prípade víťazstva by sa vyrovnal legendám Jimovi Clarkovi a Alainovi Prostovi.

Nedeľňajší štart je o 14.00 SELČ (priamy prenos Sport2), meteorológovia predpovedajú oblačné počasie s teplotami do 25 °C a 50-percentnú pravdepodobnosť zrážok.

Poradie MS
Jazdci:  1. Vettel (Nem./Ferrari) 171 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 151, 3. Bottas (Fín./Mercedes) 136, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 107, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 83, 6. Pérez (Mex./Force India) 50. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 287, 2. Ferrari 254, 3. Red Bull 152, 4. Force India 89, 5. Williams 40, 6. Toro Rosso 33.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #formula 1