Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton môže v Austine potvrdiť zisk tretieho titulu

Všetko môže byť vybavené už v nedeľu neskoro večer. Ak Lewis Hamilton získa na víkendovej Veľkej cene USA (štart o 20.00 v priamom prenose na stanici Sport2HD) o dva body viac než jeho tímový kolega z tímu Mercedes Nico Rosberg a o deväť ako momentálne druhý Sebastian Vettel z Ferrari, stane sa tretí raz majstrom sveta vo formule 1.

24.10.2015 12:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata (1)

Štyri podujatia pred koncom sezóny má totiž Brit pred Vettelom k dobru luxusných 66 a pred Rosbergom 73 bodov. Po šestnástom podujatí tohto roka zostane v hre už len 75 bodov a ak bude mať líder šampionátu takýto či väčší náskok, vyrovná sa legendám ako Jackie Stewart, Jim Clark, Graham Hill, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda či Jack Brabham.

„Zo skúseností viem, že v tomto športe nemáte nič isté, pokiaľ to nie je definitívne. Nebudem nič brať ako samozrejmosť, do pretekov pôjdem s rovnakým prístupom ako do každých iných v sezóne. Mám ešte štyri kolá na to, aby som získal titul,“ povedal pre oficiálnu stránku Mercedesu Hamilton, ktorý v Austine vyhral už dva razy (2012 a 2014). Jeho šance sa ešte zvýšili po treste pre Vettela za prekročenie limitu v počte motorov, čo znamená, že Nemec po kvalifikácii klesne na štartovom rošte o desať miest.

Cestu za tretím titulom tak môže Hamiltonovi skomplikovať zrejme už iba Rosberg, a to len v prípade, že svojho parťáka zdolá, čím však len odsunie jeho oslavy o týždeň, keď šampionát pokračuje v Mexiku. „So štyrmi pretekmi do konca a veľkým odstupom na Lewisa je jasné, že zisk titulu je v nedohľadne. Nie som však typ, ktorý sa len tak vzdáva, pôjdem teda naplno a dám do toho všetko,“ naznačil Nemec, ktorý však z posledných štyroch veľkých cien vyťažil len jedno pódiové umiestnenie. I napriek tomu si chce nasledujúce podujatia užiť. „Austin je miesto, kde sa rozhodne dá zabaviť, vlani som tu vyhral kvalifikáciu,“ do­dal.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 302 b., 2. Vettel (Nem./Ferrari) 236, 3. Rosberg (Nem./Mercedes) 229, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 123, 5. Bottas (Fín./Williams) 111, 6. Massa (Braz./Williams) 109. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 531, 2. Ferrari 359, 3. Williams 220, 4. Red Bull 149, 5. Force India 92, 6. Lotus 66.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton