Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg tuší, že titul je už stratený: V uplynulých mesiacoch som mal smolu

Nico Rosberg je po vypadnutí na nedeľňajšej Veľkej cene Ruska realista a vie, že jeho nádeje na zisk titulu majstra sveta vo formule 1 sú takmer na konci.

12.10.2015 14:16
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Tridsaťročný jazdec Mercedesu mal v Soči problém s plynovým pedálom, pre ktorý musel odstúpiť a na druhej strane sa z víťazstva tešil jeho tímový kolega a najväčší súper v boji o titul šampióna Lewis Hamilton.

Nemec momentálne na tretej priečke v hodnotení MS zaostáva za Britom o 73 bodov. Do konca sezóny zostávajú už len štyri preteky.

„Musíte byť teraz už realistický. Ide o veľké množstvo bodov, ale to nezmení môj prístup. Stále idem na maximum, som odhodlaný aj psychicky. Samozrejme, je to sklamanie, pretože som sa hotoval zmazať manko. Ideme však do ďalších pretekov a chcem vyhrať. To je cieľom,“ cituje Rosberga portál motorsport.com.

Rodák z Wiesbadenu v posledných veľkých cenách prišiel o dôležité body nie po vlastných chybách, ale skôr technických poruchách. Odhliadnuc od Soči, v Monze mu zhorel motor, čo ho obralo o pódiové umiestnenie.

„V ostatných mesiacoch som mal smolu. Keď som potreboval zaútočiť, tak sa to pokazilo. Je to ťažké,“ dodal Rosberg. Nasledujúce preteky sú o dva týždne v americkom Austine, Hamilton potrebuje na istotu majstrovského titulu získať o 9 bodov viac ako Sebastian Vettel a o dva viac ako Rosberg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg