Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Maďarsku budú myslieť na Bianchiho, Hamiltonov pokus o rekord

Vlani mu cestu za rekordným víťazstvom zahatal zhorený motor v kvalifikácii, i tak to však po štarte z boxovej uličky vytiahol na 3. miesto. Tento rok už chce Lewis Hamilton dosiahnuť na najvyššiu priečku a odpútať sa od spoludržiteľa rekordu Michaela Schumachera, ktorý Veľkú cenu Maďarska vyhral štyrikrát.

25.07.2015 08:00
Lewis Hamilton, Nico Rosberg Foto: ,
Lewis Hamilton a Nico Rosberg. Očakáva sa, že dominancia Mercedesu bude pokračovať aj v Maďarsku.
debata

Líder MS automobilov F1, ktorý má na prahu druhej polovice sezóny 17-bodový náskok pred tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom, sa vôbec netají tým, že dejisko desiateho podujatia šampionátu je jeho obľúbeným. Veď osem doterajších štartov na okruhu neďaleko Budapešti pretavil do štyroch triumfov a štyroch kvalifikačných prvenstiev. „Maďarsko je úžasné miesto, jedno z mojich najobľúbenejších,“ cituje oficiálna stránka nemeckého tímu víťaza z rokov 2007, 2009, 2012 a 2013.

Nelichotivú bilanciu by rád na Hungaroringu ukončil Rosberg. Tridsaťročný Nemec tu doteraz štartoval deväťkrát, ale ani raz neskončil na stupni víťazov. Najlepším jeho výsledkom sú dve štvrté miesta z rokov 2009 a 2014. „Je to posledné podujatie pred štvortýždňovou letnou prestávkou a budem sa snažiť o čo najlepší výsledok. Hungaroring je jeden z okruhov, kde skutočne môžete ukázať svoje schopnosti a je to veľká výzva. Teším sa a dúfam v čo najlepšie umiestnenie,“ uviedol Rosberg, ktorý tento rok ani raz nechýbal na pódiu.

Ešte skôr, než sa nedeľňajšie preteky začnú (štart o 14.00 v priamom prenose na stanici Sport2HD), si jazdci, tímy a diváci uctia minútou ticha pamiatku francúzskeho pilota Julesa Bianchiho, ktorý v piatok zomrel po deviatich mesiacoch strávených v kóme po havárii na Veľkej cene Japonska. „Povedať zbohom Julesovi bolo neuveriteľne ťažké pre každého. Ja osobne som si prial, aby som ho poznal lepšie. Julesa budem mať vo svojich myšlienkach a modlitbách, nielen počas týchto pretekov, ale až do konca. Viem, že keby mohol, tak s nami bojuje na trati. Budem aj ja,“ vyznal sa Hamilton, ktorý v utorok s mnohými ďalšími jazdcami odprevadil Bianchiho na jeho poslednej ceste.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 194 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 177, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 135, 4. Bottas (Fín./Williams) 77, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari) 76, 6. Massa (Braz./Williams) 74. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 371, 2. Ferrari 211, 3. Williams 151, 4. Red Bull 63, 5. Force India 39, 6. Lotus 29.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Hungaroring #F1 #Sebastian Vettel #Mercdes #Jules Bianchi