Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton chce potešiť davy tretím triumfom

Z posledných štyroch pretekov vyhral len raz. Jeho pomerne komfortný náskok sa postupne stenčil na 10 bodov a na chrbát mu čoraz hlasnejšie dýcha jeho tímový kolega a jediný konkurent v boji o titul Nico Rosberg.

04.07.2015 10:10
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Lídra MS automobilov F1 Lewisa Hamiltona však čakajú domáce preteky a pred rekordne vypredaným 140-tisícovým hľadiskom sa chce vytiahnuť. Veď Veľkú cenu Veľkej Británie vyhral už dvakrát (2008, 2014) a ak sa mu to podarí aj v nedeľu, vyrovná sa iným miestnym legendám Jimovi Clarkovi a Nigelovi Mansellovi, ktorí na ostrovoch triumfovali tri razy.

„Z auta sa budem snažiť dostať maximum. Priaznivci a chlapci z tovární si zaslúžia veľkú šou a chcem vidieť Silverstone praskať vo švíkoch,“ uviedol pred deviatym podujatím sezóny Hamilton na stránke tímu Mercedes a vrátil sa aj k lanskému víťazstvu.

„Stále nedokážem opísať tie pocity. Zdvihnúť víťaznú trofej pred domácimi priaznivcami a navyše po ťažkom štarte (zo šiesteho miesta) – to je niečo, čo si navždy budem pamätať,“ vyznal sa a vzápätí dodal: „Nežijem však z minulosti, rád by som dominoval od začiatku až do konca. Kde inde než tu.“

Aj Rosberg vie, ako chutí na okruhu v areáli bývalého vojenského letiska, víťazstvo. Nemec ho dosiahol pred dvoma rokmi a rád by naň nadviazal. Nemec vyhral aj predchádzajúce preteky v Rakúsku, navyše tam aj jeden deň testoval. „Na Silverstone som veľmi dobre pripravený. Cítim sa skvelo, užívam si to,“ uviedol jazdec tímu Mercedes. „Počas testov som si pár vecí vyskúšal a budem silný,“ sľúbil.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 169 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 159, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 120, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 72, 5. Bottas (Fín./Williams) 67, 6. Massa (Braz./Williams) 62. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 328, 2. Ferrari 192, 3. Williams 129, 4. Red Bull 55, 5. Force India 31, 6. Lotus 29.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg