Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton: Mohol som jazdiť rýchlejšie

Vyzeralo to jednoducho a jednoduché to aj bolo. Lewis Hamilton suverénnym spôsobom ovládol nedeľňajšiu Veľkú cenu Kanady, siedme podujatie MS automobilov F1.

08.06.2015 16:18
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Na okruhu Gillesa Villeneuva zaznamenal už štvrté víťazstvo, viac ich v Montreale dosiahol iba legendárny Michael Schumacher – sedem.

„Vlastne som sa po celý čas nedostal pod väčší tlak,“ skonštatoval Brit pre server gpupdate.com. Jeho dominanciu mohol narušiť iba jeho tímový kolega z Mercedesu Nico Rosberg. Nemec však od úvodných metrov jazdil za Hamiltonom a počas celých pretekov sa k nemu nedokázal priblížiť natoľko, aby mohol zaútočiť. „Nico bol rýchly, ale cítil som, že situáciu mám pod kontrolou a pokojne som mohol jazdiť rýchlejšie,“ poznamenal Hamilton.

Rosberg, ktorý po nedeli stráca na lídra MS Hamiltona 17 bodov, mal pocit, že o víťazstvo prišiel už v sobotňajšej kvalifikácii. „Tlačil som na Lewisa ako blázon, snažil som sa ho dostať pod tlak, ale neurobil ani jedinú chybičku. Boli to náročné preteky, musel som sa starať o palivo, brzdy, ale Lewis bol na tom rovnako,“ uviedol Nemec.

„Rýchlosť som mal dobrú, rozdielna bola pozícia na štarte. Rozhodla len drobnosť na konci kvalifikácie,“ uviedol na margo problémov s pneumatikami, vinou ktorých skončil v sobotu druhý práve za Hamiltonom.

Športový šéf Mercedesu priznal, že cesta za štvrtým double v sezóne nebola až taká jednoduchá. „Po stránke paliva sme boli veľmi často za kritickým limitom. A neboli sme si istí ani tým, či máme ísť na jednu alebo dve zastávky v boxoch,“ povedal spokojný Toto Wolff. Rakúšan dal po pretekoch najavo, že z monackej chyby si už tím nič nerobí a dokonca aj zavtipkoval:

„Všetky rozhodnutia, ktoré sme dnes urobili, boli bezchybné, bolo to naozaj dobré, takže nie sme stále idioti. Je to veľmi vzácne, lebo to bolo naozaj tesné.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg #VC Kanady