Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Veľkej cene Kanady vyštartuje z prvého miesta Lewis Hamilton

Úradujúci majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton sa stal víťazom kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Kanady.

06.06.2015 20:36
Lewis Hamilton Foto: ,
Radosť Lewisa Hamiltona z pole position v Kanade.
debata

Tridsaťročný Brit v službách Mercedesu zdolal na Okruhu Gillesa Villeneuva v Montreale svojho tímového kolegu Nica Rosberga o viac ako tri desatiny sekundy. Na treťom mieste skončil fínsky pilot Ferrari Kimi Räikkönen s odstupom 621 tisícin sekundy na Hamiltona, pre ktorého to bola šiesta pole position v sezóne a 44. kariére.

Štvrtú priečku si vybojoval Valtteri Bottas z tímu Williams. Solídny výkon podali jazdci Lotusu, Romain Grosjean sa umiestnil na 5. pozícii a jeho „parťák“ Pastor Maldonado na šiestej. Na zvyšných štyroch priečkach v prvej desiatke skončili piloti Force Indie a Red Bullu.

Z prvej časti kvalifikácie nepostúpili ďalej dvaja bývalí majstri sveta. Sebastian Vettel z tímu Ferrari pre problémy s jednotkou MGU-H odštartuje z 15. miesta, Jenson Button z McLarenu ani nebol na trati. Šestnásta priečka na štarte bude patriť Felipemu Massovi na monoposte Williams. Nedeľňajšie preteky, ktoré stanica Sport2HD odvysiela v priamom prenose, sa začnú o 20.00 h SELČ.

Veľká cena Kanady – kvalifikácia – sobota – výsledky: 1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:14,393 min, 2. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes +0,309 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,621, 4. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +0,709, 5. Romain Grosjean (Fr.) Lotus +0,801, 6. Pastor Maldonado (Ven.) Lotus +0,936.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg #VC Kanady