Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton sa chce na obľúbenej trati vrátiť na víťaznú vlnu

Pred ôsmimi rokmi tu vybojoval vôbec prvé víťazstvo v kvalifikácii i pretekoch. A okruh Gillesa Villeneuva si hneď zamiloval.

06.06.2015 10:54
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Potvrdzoval to aj v nasledujúcich rokoch – keď prišiel do cieľa, vždy skončil na stupňoch víťazov. Veľká cena Kanady je pre Lewisa Hamiltona najobľúbenejšou v kalendári a práve v dejisku siedmeho pokračovania MS automobilov F1 sa chce obhajca titulu vrátiť na víťaznú vlnu.

Brit musel v predchádzajúcich dvoch podujatiach prehltnúť horkú pilulku a prenechať prvé miesto svojmu tímovému parťákovi z Mercedesu Nicovi Rosbergovi. Najmä spôsob, akým prišiel pred dvoma týždňami o triumf v Monaku (tím ho netakticky povolal do boxov a z vedúcej priečky sa prepadol až na tretiu), ho bude ešte dlho mátať.

Tento víkend si však vedúci muž šampionátu chce v Montreale napraviť chuť. „Vždy sú to moje obľúbené preteky a mám tu ideálnu príležitosť vrátiť sa na 1. miesto,“ uviedol pre server autosport.com Hamilton, ktorý má na čele MS už len 10-bodový náskok pred Rosbergom.

„Chcem ukázať, že som späť. Udalosti v Monte Carle som s tímom už prebral, boli pre mňa veľkým sklamaním, ale poučili sme sa. Tento rok mám skvelé auto, nič iné ako víťazstvo teda chcieť nemôžem,“ doplnil.

Nemec Rosberg bude v nedeľu (štart o 20.00 SELČ, priamy prenos na Sport2HD) útočiť na tretí triumf za sebou. Jeho súboj s Hamiltonom môže okoreniť aj skutočnosť, že obaja budú mať nové motory, ktorých výkon je spoločne so spoľahlivými brzdami pre úspešný výsledok v Kanade kľúčovým faktorom.

Poradie MS, jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 126 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 116, 3. Vettel (Nem./Ferrari) 98, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 60, 5. Bottas (Fín./Williams) 42, 6. Massa (Braz./Williams) 39. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 242, 2. Ferrari 158, 3. Williams 81, 4. Red Bull 52, 5. Sauber 21.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #VC Kanady