Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bianchiho stav sa nezmenil. Najdôležitejšie je, že žije, vraví jeho otec

Stav francúzskeho pilota formuly 1 Julesa Bianchiho je aj zhruba sedem mesiacov po vážnej nehode na Veľkej cene Japonska kritický a len s malými vyhliadkami na zlepšenie, jeho rodina však naďalej verí v jazdcovo uzdravenie.

21.05.2015 19:27
Jules Bianchi Foto: ,
Jules Bianchi za volantom Marussie krátko pred ťažkou haváriou na Veľkej cene Japonska.
debata

Bianchiho otec Philippe to povedal v televíznom rozhovore pred Veľkou cenou Monaka, pri ktorej Bianchi vlani deviatym miestom prvýkrát bodoval v majstrovstvách sve­ta.

„Sme vo fáze stagnácie. Neurologický vývoj nie je taký, ako by sme si priali,“ povedal Philippe Bianchi v rozhovore pre Canal+. „Pre mňa je ale najdôležitejšie, že Jules žije. Hovoríme si, že kde je život, tam je nádej. Dodáva nám silu, že o ten život bojuje. Vieme ale tiež, že stať sa môže všetko, a tak myslíme aj na najhoršie. To je desivé,“ uviedol.

Víkendové preteky v Monte Carle v ňom vyvolal spomienky na synov životný úspech. Deviate miesto v slávnej mestskej Grand Prix bolo jednoznačne najlepším výsledkom počas jeho dvojročného pôsobenia v úlohe súťažného jazdca v kráľovskej automobilovej triede.

„Bol som jedným z prvých, kto ho mohol objať. Bol to neuveriteľný moment. Keď vystúpil z auta, jeho tvár, ako bol šťastný… To je spomienka, ktorá ma v túto chvíľu znova dojíma,“ povedal Bianchi starší.

Jules Bianchi havaroval 5. októbra na okruhu v Suzuke. Dvadsaťpäťročný jazdec stajne Marussia v daždi stratil kontrolu nad vozidlom a vletel do žeriavu, ktorý odstraňoval iný havarovaný monopost. Utrpel pri tom ťažké zranenia hlavy. V novembri ho z Japonska previezli do nemocnice v Nice, kde je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Dýcha sám, orgány nepotrebujú podporné prístroje, ale vedomie doteraz nenadobudol, občas zareaguje na dotyk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jules Bianchi #nehoda Julesa Bianchiho