Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Mercedese to začalo rýchlo vrieť: Hamilton ma ohrozil, kričí Rosberg

V majstrovskom tíme formuly 1 Mercedese to začína iskriť medzi pilotmi už v úvode novej sezóny. Nico Rosberg po nedeľňajšej Veľkej cene Číny obvinil Lewisa Hamiltona, že ho počas pretekov spomaľoval a ohrozil jeho pozíciu.

12.04.2015 14:28
Hamilton, Rosberg Foto: ,
Lewis Hamilton (vľavo) s tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom.
debata

Víťazný Hamilton údajne pred druhými zastávkami v boxoch schválne ubral z tempa a dovolil tretiemu Sebastianovi Vettelovi z Ferrari, aby sa priblížil k druhému Rosbergovi. Mercedesy napokon získali double, no Rosberg nemohol prehltnúť nával hnevu, čo dal značne najavo po pretekoch na tlačovej konferencii.

„Lewis ma spomaľoval a ohrozil moje preteky. Bola to situácia, ktorú sme si do detailov prešli pred pretekmi. Neviem, či to robil účelovo. Na tlačovke povedal, že sa staral iba o seba. To je veľmi zaujímavé stanovisko. Som frustrovaný. Môj posledný stint bol príliš dlhý, pretože som sa musel brániť pred Sebastianom. Mohol ísť preto skôr do boxov a pokúsiť sa ma predbehnúť. Moje pneumatiky boli v závere pretekov úplne v ťahu,“ povedal Rosberg.

Hamilton bol počas tlačovej konferencie po pretekoch zaskočený slovami Rosberga, čo bolo na ňom aj vidno. „Nie som si istý, ako som mu ohrozil preteky. Mal na mňa odstup okolo 4 a pol sekundy, takže sa vôbec nepriblížil. Nemohol som mať vplyv na jeho jazdu. Nerobil som nič zámerne, sústredil som sa na svoj výkon. Ak sa chcel Nico dostať predomňa, mohol to skúsiť. Ale neskúsil,“ reagoval Hamilton.

Britský úradujúci majster sveta má po úvodných troch podujatiach na konte 68 bodov, okrem Číny zvíťazil aj v prvých pretekoch v austrálskom Melbourne. Vettel, ktorý sa tešil v Malajzii, zaostáva za Hamiltonom o 13 bodov. Tretí Rosberg zaostáva na treťom mieste za svojím tímovým kolegom už o 17 bodov, na konte nemá ešte ani jedno víťazstvo. Informácie pochádzajú z portálu Sky Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes #Nico Rosberg