Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sauber vraj zaplatí Van der Gardemu 15 miliónov. Alonso bližšie k návratu

Holandský jazdec Giedo van der Garde sa vzdá svojho nároku na miesto v kokpite motoristickej formuly 1.

17.03.2015 18:20
Giedo Van der Garde Foto: ,
Giedo Van der Garde.
debata

Švajčiarsky tím Sauber to bude stáť 15 miliónov eur. Informáciu o takejto dohode priniesol web MotorSport.

Vzájomný spor sa minulý týždeň dostal až pred austrálsky súd pred miestnou VC v Melbourne. Zúčastnené strany však v sobotu ráno oznámili, že pristúpili na odklad riešenia až po úvodných pretekoch seriálu MS 2015. Sauber teda mohol nasadiť na sobotňajšiu kvalifikáciu aj samotnú Grand Prix Brazílčana Felipeho Nasra a Švéda Marcusa Ericssona, skončili na 5. a 8. mieste.

MotorSport predznamenal, že oficiálne komuniké príde v najbližších dňoch. Pozastavil sa nad tým, odkiaľ Sauber zoberie nemalé prostriedky na vyplatenie Van der Gardeho.

Basler Zeitung však pripomenul, že 29-ročný Holanďan vďaka svojmu solventnému svokrovi Marcelovi Boekhoornovi zaplatil zoskupeniu 13 miliónov eur, za ktoré si kúpil pozíciu testovacieho pilota v sezóne 2014 aj miesto v zostave na tento rok. Reálne teda získa len 2 milióny eur, pričom časť tejto sumy zhltli výdavky na právnikov.

Alonso bližšie k návratu, sadne si za trenažér

Španiel Fernando Alonso si už tento týždeň sadne do pretekárskeho trenažéra McLarenu a priblíži sa k návratu na súťažné okruhy. Dvojnásobný majster sveta vynechal prvé preteky novej sezóny Veľkú cenu Austrálie v Melbourne, aby sa lepšie zotavil z otrasu mozgu z nehody počas februárových testov pred novou sezónou na okruhu v Barcelone. "V našom programe Fernandovho návratu do súťažného kokpitu nasleduje teraz jazda na simulátore,“ vyhlásil hovorca McLarenu pre BBC.

Tridsaťtriročný Španiel, ktorý po náraze do ochranného múru strávil tri dni v nemocničnej opatere doktorov, by mal v tomto týždni absolvovať aj oficiálne lekárske testy FIA. Ak nimi Alonso neprejde, nedostane súhlas na návrat do súťažného diania v F1.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso #Giedo van der Garde #Sauber