Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Situácia je zúfalá, prežívame nočnú moru, uviedol Bianchiho otec

Ťažko zranený pilot formuly 1 Jules Bianchi sa stále nachádza po nehode na Veľkej cene Japonska v kritickom stave. Jeho otec Philippe označil situáciu za zúfalú a uviedol, že rodina prežíva nočnú moru.

14.10.2014 11:03
Jules Bianchi, Ferrari Foto: ,
Počas víkendovej Veľkej ceny Ruska podporil Julesa Bianchiho aj tím Ferrari.
debata

„Vieme, že každé zazvonenie telefónu môže znamenať, že volajú z nemocnice, aby nám oznámili, že Jules nežije,“ povedal Philippe Bianchi denníku Gazzetta dello Sport.

Lekári rodine oznámili, že také ťažké zranenie ešte nikto neprežil a je zázrak, že je dvadsaťpäťročný Francúz ešte medzi živými. „Ale on sa nevzdá, tým som si istý. Vo svojom najdôležitejšom kvalifikačnom kole v živote uspeje,“ verí otec zraneného pilota.

Bianchi narazil 5. októbra počas Grand Prix v Suzuke so svojím vozidlom do žeriavu, ktorý z trate odťahoval ďalšie nabúrané auto. Pri nehode utrpel vážne zranenie mozgu s poškodením nervových vlákien a leží v kritickom stave v nemocnici v Jokkaiči, kam sa za ním okamžite po havárii vydala rodina.

„Je to kruté, počas týždňa je život našej rodiny úplne v troskách. Prežívame nočnú moru,“ uviedol Philippe Bianchi, ktorý zároveň poďakoval za množstvo povzbudzujúcich a zúčastňujúcich odkazov, ktoré rodina dostala zo sveta F1. „Napísalo mi veľa pilotov. Alonso, Vergne, Massa poslali silné správy, krásny e-mail mi napísal Hamilton. Ďakujeme všetkým.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Jules Bianchi