Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona sa dočkala. Juhoamerické hviezdy si konečne sadli

Keď sa pred rokom rozchýrili správy o príchode Neymara do Barcelony, fanúšikovia katalánskeho veľkoklubu boli na nohách. Ich obrovské očakávania však čoskoro vystriedalo sklamanie.

05.10.2014 11:26
debata
zväčšiť Barcelonské hviezdy Neymar a Lionel Messi. Foto: SITA/AP, Michel Euler
Neymar, Lionel Messi Barcelonské hviezdy Neymar a Lionel Messi.

Spolupráca brazílskej hviezdy s Lionelom Messim nefungovala. V novej sezóne je však všetko inak. Dvojica Juhoameričanov straší jednu obranu za druhou a vedie mužstvo od víťazstva k víťazstvu.

Skvelú formu potvrdili Neymar s Messim aj cez víkend. Barcelona vyhrala na ihrisku Raya Vallecano 2:0 a obaja útočníci si pripísali po góle. V tejto sezóne španielskej ligy sa každý z nich presadil strelecky už šesťkrát. Podieľali sa tak na dvoch tretinách barcelonských presných zásahov. Celkovo skórovali zverenci Luisa Enriqueho v siedmich kolách devätnásťkrát.

Zápas Rayo Vallecano - Barcelona vo videoskratke.

„Hrajú skvele. Ich spolupráca nabrala nový rozmer. Verím, že v rovnakých výkonoch budú pokračovať. Ak sa im darí, šance tímu sú v každom zápase podstatne vyššie. V útočnej fáze nám otvárajú nové možnosti,“ pochválil brazílsko-argentínsku dvojicu na klubových stránkach Enrique. Najmä posledný týždeň bol v podaní Neymara s Messim výnimočný. Najprv prispeli piatimi gólmi (Neymar tri, Messi dva) k víťazstvu 6:0 nad Granadou. Pri prehre v Lige majstrov na pôde Parížu St. Germain (2:3) zaznamenali po góle. Hlavnými postavami tímu boli aj na ihrisku Raya Vallecano.

Pre fanúšikov z Nou Campu je povzbudivá najmä strelecká potencia Neymara. Supertalent svetového futbalu, ktorý údajne prišiel do Španielska za 58-miliónov eur, ich totiž v lanskej sezóne príliš nenadchol. Po príchode zo Santosu odohral v barcelonskom drese 26 ligových duelov, no súperových brankárov prekonal len deväťkrát.

„Neymar je problémom Barcelony. Nemôžete očakávať, že z 21-ročného dieťaťa bude kľúčový hráč veľkoklubu, ktorý vyhral absolútne všetko,“ vravel v marci tohto roka legendárny Johan Cruyff.

Holanďan však dodal, že Brazílčanov čas príde. Zdá sa, že jeho predtuchy sa začínajú napĺňať. Útly kanonier je ťahúňom Barcelony, ktorá v domácej súťaži dominuje. V úvodných siedmich kolách stratila len dva body, pričom ešte neinkasovala gól.

Enriqueho partia sa tak postarala o nový rekord. Brankár Claudio Bravo drží nepriestreľnosť už 630 minút a prekonal dovtedajšie maximum Pedra Mariu Artolu spred 37 rokov. „Samozrejme, uvedomujem si, že som prekonal rekord. Všade sa o ňom hovorí. Viac ma však teší víťazstvo a výborné výkony tímu,“ vyhlásil Čiľan, ktorý je od novej sezóny novou gólmanskou jednotkou Barcelony.

Popri Neymarovi a Messim i hrdinom barcelonských tribún.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #fc barcelona #Lionel Messi