Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zastaví dominantné mercedesy nevyspytateľné Monako?

Vyhral štyri podujatia za sebou a na víťaznej vlne chce zostať aj naďalej. Lewis Hamilton to však v kľukatých uličkách Monte Carla, kde sa tento víkend jazdia šieste preteky MS automobilov F1, bude mať náročnejšie, ako doteraz.

25.05.2014 11:00
Lewis Hamilton, formula 1 Foto: ,
Lewis Hamilton "testuje" mestský okruh v Monaku.
debata

Prestížna Veľká cena Monaka má totiž už dlhé roky svoje nepísané zákonitosti a mohla by byť prvým podujatím v tejto sezóne, kde má konkurencia reálnu šancu zastaviť dosiaľ suverénne mercedesy. Veď motor, vďaka ktorému monoposty nemeckej stajne doteraz dominovali, nehrá v Monte Carle žiadnu významnú úlohu. Navyše, monacká trať prakticky nemá žiadnu rovinku, ide o klasický okruh s pomalými zákrutami.

„Myslím si, že Monte Carlo by mohlo byť tento rok jednou z mála príležitostí bojovať s mercedesmi, a to hlavne pre Red Bull. Najmä v zákrutách sú ich autá veľmi rýchle,“ uviedol pre server autosport.com Fernando Alonso.

S jazdcom Ferrari súhlasil aj šéf Mercedesu Toto Wolff, ktorý pripustil, že výkon nových turbo agregátov nebude hrať veľkú úlohu. „Ostatní teda majú šancu. Monako sú vždy iné preteky a nevidím žiadny tím, ktorý by tu mal mať jasnú prevahu. Ako každý rok to tu bude iné,“ uviedol Wolff. Tento názor však nezdieľa Hamiltonov tímový parťák Nico Rosberg. Vlani tu vyhral z pole position, navyše v meste pozná každý roh a každú ulicu, veď tam chodil do školy. „Budú to moje domáce preteky a ja budem mať veľkú výhodu. Preto tu budem chcieť vyhrať viac než inde,“ poznamenal.

Preteky v Monte Carle štartujú v nedeľu od 14.00 a priamy prenos vysiela TV Markíza.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 100 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 97, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 49, 4. Vettel (Nem./Red Bull) 45, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) 39, 6. Hülkenberg (Nem./Force India) 37. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 197, 2. Red Bull 84, 3. Ferrari 66, 4. Force India 57, 5. Williams 46.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Monako #Formula 1 2014