Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Schumacher má zápal pľúc, tvrdí Bild. Jeho manažérka mlčí

Bývalý pilot formuly 1 Michael Schumacher, ktorý je od decembrového pádu na lyžiach v umelom spánku, má podľa nemeckého bulvárneho denníka Bild zápal pľúc.

12.02.2014 11:11 , aktualizované: 14:01
Michael Schumacher Foto: ,
Fanúšikovia neustále vyjadrujú podporu Michaelovi Schumacherovi.
debata (1)

Bývalý pilot formuly 1 Michael Schumacher, ktorý je od decembrového pádu na lyžiach v umelom spánku, má podľa nemeckého bulvárneho denníka Bild zápal pľúc. Manažérka sedemnásobného majstra sveta Sabine Kehmová špekulácie odmietla komentovať.

Podľa Bildu lekári zápal pľúc diagnostikovali slávnemu nemeckému jazdcovi v priebehu minulého týždňa a Schumacherovi museli nasadiť antibiotiká.

„Zápal pľúc je všeobecne vážna a nebezpečná choroba, pretože telo dostáva menej kyslíka a celkovo je veľmi slabé,“ povedal pre Bild šéf oddelenia pohotovostnej medicíny na klinike v Hamburgu, profesor Heinz-Peter Moecke, ktorý vysvetlil, ako je možné dostať zápal pľúc počas umelého spánku: „Jedným z dôvodov môže byť to, že pacientove hlieny, ktoré sa zhromažďujú v hrdle, nemôžu byť vykašliavané, pretože v priedušnici je umiestnená trubica. Zdravý človek kašle a prehĺta niekoľkokrát za minútu, obyčajne bez povšimnutia. To ochraňuje pľúca.“

„Informácie nepochádzajú od manažérov ani ošetrujúcich lekárov, takže ich ako vždy musím označiť za špekulácie. A tie komentovať nebudem,“ cituje Kehmovú agentúra DPA.

Schumacher spadol na lyžiach v neupravenej časti zjazdovky v stredisku Meribel a udrel sa do hlavy o skalu. Absolvoval dve operácie mozgu, po ktorých ho uviedli do umelého spánku. Posledné oficiálne informácie o jeho zdravotnom stave sú spred dvoch týždňov. Manažment vtedy oznámil, že lekári začali slávneho pilota prebúdzať.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #nehoda Michaela Schumachera