Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne nové správy. Schumacherov stav sa nezmenil

Sedemnásobný majster sveta formuly 1 Michael Schumacher leží po nedeľňajšom páde na lyžiach naďalej v nemocnici v Grenobli v kritickom stave. Manažérka slávneho nemeckého jazdca Sabine Kehmová to v sobotu uviedla v prvom oficiálnom vyjadrení od stredy.

04.01.2014 13:56 , aktualizované: 22:28
Sabine Kehmová Foto: ,
Sabine Khemová, manažérka Michaela Schumachera.
debata

„Michaelov stav sa nezmenil, je ďalej kritický, ale stabilný,“ vyhlásila Kehmová. Ďalšia tlačová konferencia podľa nej nebude skôr ako v pondelok.

Schumacher leží v Grenobli už siedmy deň v umelom spánku, po úraze podstúpil dve operácie hlavy. V piatok mu prišlo k nemocnici popriať množstvo fanúšikov k 45. narodeninám.

Jeho nehodu na zjazdovke v Meribel vyšetruje štátne zastupiteľstvo. Úrady majú k dispozícii kameru, ktorú mal Schumacher v čase nehody na helme. Mala by priniesť predovšetkým odpoveď na to, či pri jeho páde na neupravenom kamenistom svahu medzi značenými zjazdovkami hrala úlohu príliš veľká rýchlosť.

Podľa magazínu Spiegel ponúkol vyšetrovateľom záznam Schumacherovej nehody nemecký turista, ktorý v Meribel nakrúcal na mobilný telefón priateľku a zachytil aj slávneho pilota F1. Podľa slov tridsaťpäťročného muža z Essenu je zrejmé, že Schumacher išiel rýchlosťou maximálne 20 km/h. Podľa skorších informácií denníka Bild sa bývalý šampión vydal do neupravenej časti svahu, aby pomohol dcére svojho priateľa.

Schumacherova rodina podľa Kehmovej s vyšetrovateľmi spolupracuje. „Nie je pravda, že by kamera bola zabavená proti ich vôli. Odovzdali ju vyšetrovateľom dobrovoľne,“ dodala Kehmová.

Zároveň upozornila, že jedinými oficiálnymi informáciami o vývoji Schumacherovho zdravotného stavu sú správy ošetrujúcich lekárov a jazdcovho manažmentu. Reagovala tým na vyjadrenia bývalého jazdca F1 Philippa Streiffa, ktorému údajne iný lekár z nemocnice v Grenobli oznámil, že Schumacher je už mimo nebezpečenstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #Michael Schumacher #stav