Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Trest za výhru

Basketbalistky Košíc nosia na dresoch názov Good Angels. Dobrí anjeli. V Európe i doma propagujú ušľachtilý projekt. V širšom slova zmysle aj princíp fair play, príkladný postoj k životu, za čo si zaslúžia uznanie.

28.02.2012 11:30
 Good Angels Košice Foto:
Logo Good Angels Košice.
debata

Preto v rozpore s naznačenými ideálmi vyznieva rozchod úspešného klubu s úspešným trénerom Štefanom Svitekom. Vyletel na pokrivenom anjelskom krídle. Generálneho manažéra klubu Daniela Jendrichovského rozčertila hladká euroligová výhra nad Montpellierom. Znamenala, že Košičanky narazili v play off na najneželanejšieho súpera – ruský Jekaterinburg. V snahe vyhnúť sa mu by Good Angels stačilo vyhrať menej než o päť bodov, ba možno i tesná prehra by znamenala ekonomicky i športovo prijateľnejšieho protivníka.

Svitek však uprednostnil športový princíp pred obchodným. Odmietol družstvo viesť špekulatívne.
Neviem si predstaviť, ako by svojim zverenkám, medzi ktorými sú Američanky i ďalšie cudzinky vysvetľoval, aby zvoľnili na pol plynu, prípadne ,,strácali" lopty. Účelu neposvätil prostriedky, a tak sa porúčal.

Vďaka basketbalovému fanatikovi Jendrichovskému obliekali v predchádzajúcich rokoch košický dres i dve americké majsterky sveta, čo svedčí o jeho vysokých manažérskych schopnostiach i obrovskom prehľade v ženskom basketbale. Zároveň klub finančne zabezpečuje, čo je v dnešnej biede sizyfovská záležitosť. Jekaterinburg ho vyšiel draho – a Košice vyradil.

So Svitekom však hodil do koša aj kus športovej cti.

debata chyba