Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalistky povedie Američanka Chatmanová

Novou trénerkou reprezentácie basketbalistiek Slovenska sa stala Američanka Pokey Chatmanová, ktorá dosiaľ pôsobila ako asistentka niekdajšej kormidelníčky A-tímu SR Natálie Hejkovej v ruskom tíme Spartak Moskovská oblasť, čerstvom už dvojnásobnom víťazovi Európskej ligy.

30.04.2008 09:27
Pokey Chatmanová
Pokey Chatmanová
debata

„Po trojmesačných rokovaniach a piatich návštevách Moskvy sme sa napokon dohodli. Zmluva znie do konca majstrovstiev Európy v roku 2009,“ povedal prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Rudolf Petrovský pre www.ebasket.sk a dodal: "Nová trénerka príde na Slovensko 20. júna a odíde až po kvalifikačnom bloku. Už dnes študuje záznamy minulých zápasov reprezentácie. Asistentom zostáva Štefan Svitek. Som rád, že bude zabezpečená kontinuita.“

R. Petrovský o výberovom procese po odchode Vladimíra Karnaya uviedol: „Už na začiatku sme povedali, že chceme pre tím to najlepšie. Pán Karnay odviedol veľa pre družstvo, ale chceli sme skúsiť niečo nové. Ak to mal byť zahraničný tréner, tak iba špičkový a pôsobiaci v Európe. Vo výhľade boli piati kandidáti. Do užšieho výberu sa dostali Pokey Chatmanová a Lotyš Gundars Vetra sediaci na lavičke CSKA Moskva.“

Tridsaťosemročná rodáčka z Louisiany Dana „Pokey“ Chatmanová (nar. 18. júna 1969 v Ame) sa preslávila ako trénerka miestnej univerzity LSU, s ktorou sa prebojovala štyrikrát v rade do Final Four NCAA (pred vlaňajším rozhodujúcim turnajom však odstúpila).

V rokoch 2005 a 2006 dosiahla triumf v Juhovýchodnej konferencii a získala niekoľko prestížnych ocenení. Navyše, v roku 2005 sa ako asistentka podieľala na zlate na univerziáde v tureckom Izmire. Bývalá úspešná rozohrávačka uspela ako kormidelníčka v 47 z 50 vstupných zápasov kariéry, čo je druhý najlepší výsledok v histórii ženskej NCAA.

debata chyba