Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Levice privítajú slávnych Harlem Globetrotters

V Leviciach sa v utorok 24. mája predstaví populárny basketbalový tím šoumenov Harlem Globetrotters. Informuje o tom oficiálna stránka finalistu tohtosezónnej mužskej extraligy www.basketballevice.sk. "Harlemáci", ktorí zabávajú divákov po celom svete svojimi ekvilibristickými kúskami, neuveriteľnými smečmi a krásnymi basketbalovými akciami, navštívili so svojou šou už viac ako 100 krajín a absolvovali vyše 20-tisíc exhibičných zápasov.

10.05.2011 16:23
Neal Globetrotters Foto: ,
Curly Neal z tímu Globetrotters.
debata

Na Slovensku sa predstavili už viackrát, naposledy pred dvoma rokmi v Poprade, Prievidzi a Bratislave. Tento rok budú ich jedinou slovenskou zastávkou Levice.

„S touto iniciatívou sme prišli sami po rozhovore s agentom, ktorý ich zastupoval pri predchádzajúcich návštevách na Slovensku. Oni s konkrétnou ponukou súhlasili a rýchlo sme sa dohodli,“ uviedol generálny manažér Levičanov Ľuboš Pohánka a dodal: „Pojali sme túto akciu ako oslavu 70. výročia vzniku klubu a tiež poďakovanie fanúšikom za ich podporu. Klub určite nebude finančne profitovať na tejto akcii, dokonca sám prispeje na pokrytie časti nákladov spojených s touto šou.“

Cena vstupenky na Harlem Globetrotters bude 15 eur za miesto na sedenie a do obehu pôjde 100 VIP vstupeniek (sedenie pri hracej ploche na stoličkách) v cene 25 eur. Predpredaj by sa mal začať už vo štvrtok 12. mája v predajni Futbalshop v centre Levíc. Samotný začiatok akcie je naplánovaný na utorok 24. mája od 18.30 h.

Harlem Globetrotters začínali v Lige černošských amerických légií (Negro American Legion League) ako Giles Post a v roku 1927 sa z nich stali profesionáli pod názvom Savoy Big Five. V tom istom roku kúpil tím Abraham „Abe“ Saperstein a v roku 1929 ho podľa najznámejšej afroamerickej štvrte premenoval na Harlem Globetrotters. Až do 30-tych rokov boli riadnym súťažným tímom, avšak postupne do svojej hry pridávali komické scénky, až sa stali známejšími pre zábavu než pre šport. Ich akcie často obsahujú neuveriteľne koordinované a zručné vedenie jednej alebo viacerých lôpt, prihrávky alebo žonglovanie s loptami medzi hráčmi, balansovanie a točenie lôpt na končekoch prstov a netradičné strely. V roku 2002 ich uviedli do basketbalovej Siene slávy.

debata chyba