Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberčanky podľahli Olympiacosu. Kouč: Na dievčatá som hrdý, nechali tam všetko

Basketbalistky MBK Ružomberok pokračujú v F-skupine Európskeho pohára (Eurocup) v čakaní na premiérové víťazstvo.

26.10.2023 20:36
SR basketbal ženy Eurocup Ružomberok Melikgazi ZAX Foto: ,
Basketbalistka Ružomberka Viktória Havranová (vľavo) na archívnej snímke.
debata

V treťom vystúpení prehrali doma s gréckym Olympiacosom SFP 46:59. V tabuľke im patrí momentálne štvrtá priečka. Sériu domácich zápasov zakončia v stredu 1. novembra o 18.00 h proti lotyšskej TTT Riga.

Európsky pohár, ženy – F-skupina:

MBK Ružomberok – Olympiacos SFP 46:59 (27:28)
zostava a body Ružomberka: Jackovecová 18, Andělová 10, Jarošová 7, Hadačová 4, Havranová 2 (Michaličková 3, Kaliužná 2, Mikovčáková 0) – najviac bodov Olympiacosu: Vitolová a Williamsová po 16, Christinakiová 14
TH: 20/14 – 20/15, fauly: 25 – 22, trojky: 2 – 2, rozhodovali: Mészáros (Maď.), Kučírek (ČR), Kom Njilo (Kam.), štvrtiny: 13:12, 14:16, 9:12, 10:19.

Ružomberok sa adaptoval na absenciu Buknovej s Urbanovou, od prvej minúty dokázal hrať s Olympiacosom vyrovnanú partiu, aj keď mal v úvode problémy s agresívnou a nátlakovou obranou, ku ktorej sa pridala výšková prevaha.

Na oboch stranách bolo množstvo nepresností a chýb, plus to neboli ani žiadne ofenzívne preteky, čo viac vyhovovalo domácim basketbalistkám. Favorizovaného súpera sa nezľakli a právom vyhrali prvú štvrtinu 13:12.

„Ruža“ riskovala v druhej časti svojou hrou, čo Olympiacos zle prečítal a svojou nedisciplinova­nosťou jej umožnil skórovať. Najväčšie starosti robila domácej obrane dvojica Williamsová a Christinakiová, ktorá pomohla k obratu vývoja stretnutia zo 17:18 na 25:18.

Tím trénera Juraja Suju sa ale v správnej chvíli spamätal, najmä vďaka Jackovecovej zaznamenal 7-bodovú šnúru a aj naďalej pokračoval vyrovnaný basketbal. O čosi spokojnejšie mohli ísť na polčasovú prestávku napokon hráčky Olympiacosu, keď viedli najtesnejším možným rozdielom – 28:27.

Draško Kneževič Čítajte aj Levičania nenadviazali na prvý zápas v pohárovej Európe. Doma podľahli Legii Varšava

Na začiatku druhého polčasu sa na akékoľvek body čakalo takmer tri minúty, čo len vystihlo celý priebeh zápasu. Oba tímy nehrali podľa svojich streleckých predstáv, na každý úspešný kôš sa natrápili.

Olympiacosu sa podarilo viackrát mierne odskočiť, ale Ružomberok vždy dokázal zareagovať. Nádej na prvé eurocupové víťazstvo pred poslednou štvrtinou bola viac ako živá, aj keď skóre bolo mierne nepriaznivé – 36:40.

V úvode záverečnej časti sa hosťujúci tím opäť mierne vzdialil, čo sa však ukázalo v tomto prípade ako rozhodujúce, keď grécky tím odskočil na dvojciferný rozdiel. Nič už nezmenil ani záverečný finiš v podaní Ružomberka, duel na svoju stranu neotočil.

Juraj Suja, tréner Ružomberka: „Ja som na dievčatá, ktoré nastúpili, veľmi hrdý. Nie sme v ľahkej zdravotnej situácii, nechali tam úplne všetko. Klobúk dole pred nimi, pre mňa sú ony morálnymi víťazmi tohto zápasu. Bojovali, čo im dali sily, proti veľkej, mnohopočetnej presile. Jasné, môžeme hrať lepšie atď., ale nechali tam všetko.“
Štefánia Michaličková, hráčka Ružomberka: „Som veľmi rada a vďačná, že som hrala a dostala som príležitosť. Je mi to ľúto, pretože celý zápas sme sa držali, makali a škoda, že sme to už na konci neudržali. Prišla únava a ukázalo sa, že tri kľúčové baby sú zranené a prejavilo sa to na konci.“ (zdroj: RTVS Šport)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #MBK Ružomberok #Olympiacos SFP