Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cez Ostravu do skupinovej fázy. Basketbalistky Ružomberka si zahrajú v Eurocupe

Basketbalistky MBK Ružomberok si po ročnej absencii opäť zahrajú skupinovú fázu Európskeho pohára (Eurocup), v odvetnom stretnutí kvalifikácie zvíťazili doma nad českou SBŠ Ostrava 56:49.

28.09.2023 19:47
SR šport basketbal extraliga 6.k Banská... Foto: ,
Najlepšou strelkyňou Ružomberka bola so 14 bodmi Olga Jackovecová (vľavo).
debata

Niké extraliga žien tak bude mať v tejto súťaži v sezóne 2023/2024 až trojnásobné zastúpenie, priamo nasadené do skupiny boli Piešťanské Čajky a Slávia Banská Bystrica.

„Ruža“ sa predstaví v F-skupine proti gréckemu Olympiacosu, tureckému Kayseri Basketbal a lotyšskej TTT Riga. Práve proti poslednému menovanému klubu by mala na jeho palubovke odštartovať 11. októbra účinkovanie v skupine.

Európsky pohár, ženy – kvalifikácia – 2. zápas:
MBK Ružomberok – SBŠ Ostrava 56:49 (20:21)
zostava a body Ružomberka: Jackovecová 14, Havranová 13, Buknová 10, Andělová 6, Hadačová 0 (Urbanová 7, Mikovčáková 4, Kaljužná 2, Ďuratná, Jarošová a Štefančová 0)
Najviac bodov Ostravy: Littleová 9, Káňová a Vydrová po 8
TH: 23/15 – 16/11, fauly: 19 – 18, trojky: 3 –2, rozhodovali: Yalman (Tur.), Nagy (Maď.), Mikulič (Chor.), štvrtiny: 16:7, 4:14, 17:18, 19:10.

Ružomberok nič neponechal na náhodu a aj odvetný kvalifikačný zápas odštartoval lepšie, Jackovecová bola od úvodu najviditeľnejšou líderkou družstva. Ostravu opäť zrádzala streľba, v 7. minúte viedli domáce basketbalistky už 14:4.

Zverenkyne trénera Juraja Suju si bez problémov kontrolovali svojho súpera, prvú štvrtinu vyhrali 16:7. V druhej časti sa karta obrátila, k slovu sa dostal súper z Česka a „Ruža“ sa útočne zasekla. Hosťujúcim hráčkam sa podarilo obrátiť duel na svoju stranu, prvý polčas vyhrali 21:20.

larnaka-lv-report Čítajte viac Sen o Lige majstrov sa skončil na prvej prekážke. Basketbalisti Levíc prehrali s Larnakou

Domácemu tímu pomohla polčasová prestávka, po nej sa vrátili ku svojej hre a opäť sa ukázala dôležitosť a produktivita Jackovecovej. Ružomberku sa podarilo opätovne odskočiť, aj keď sa Ostrava držala na dostrel a najmä v hre o postup.

Pred poslednou 10-minútovkou prehrával slovenský tím 37:39. „Ružu“ potiahli v štvrtej štvrtine slovenské basketbalistky, Havranová a Buknová dokonca vybojovali pre družstvo dvojciferný náskok. Ostrava v koncovke prirodzene riskovala, ale zvrátiť vývoj kvalifikačného dvojzápasu vo svoj neprospech nedokázala.

hlas po zápase (zdroj: JOJ Šport):
Juraj Suja, tréner Ružomberka: „Rozmýšľali sme v kontexte dvoch zápasov, zabudli sme na minulý týždeň. Stretnutie sme otvorili výborne, mali sme 11-bodový náskok, ale potom sme súperovi katastrofálnou druhou štvrtinou dali šancu na postup do skupinovej fázy Európskeho pohára. Veľmi ma to mrzí, ale potom sme sa zmátožili a dievčatá to ubojovali.“

Podkošové krásky na ME v basketbale 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Na blížiacich sa ME basketbalistiek budú...
debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #MBK Ružomberok #Eurocup