Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská vlajka v dôležitom zápase? Slovinci idú vyskočiť z kože, nebolo to vraj prvýkrát

Slovinská federácia podala sťažnosť na Európsku volejbalovú konfederáciu (CEV). Ide o to, že organizátori štvrtkového semifinále v Ríme si pomýlili vlajku.

15.09.2023 21:20
Slovinsko, volejbal Foto:
Slovinskí volejbalisti.
debata

„Žiadame CEV, aby sprísnila predzápasovú kontrolu, aby sme sa takýmto situáciám v budúcnosti vyhli,“ uvádza sa v správe.

Poľská reprezentácia sa vo štvrtok dostala do finále majstrovstiev Európy. Bielo-červení zdolali Slovincov 3:1 (23:25, 25:21, 25:20, 25:21). Slovinsko malo v posledných rokoch patent na Poliakov a prevalcovalo ho okrem iného na Euro 2021 alebo 2019.

Teraz sa to však nestalo a Slovinci si zahrajú o bronz proti Francúzom.

Po zápase proti Poľsku sa slovinský zväz rozhodol podať protest na CEV. Ide o zamenené vlajky zobrazené na LED obrazovkách v sále. Namiesto slovinskej vlajky sa tam niekoľkokrát objavila slovenská.

Poľsko, volejbal Čítajte viac Poliaci sa stretnú vo finále MS s Talianmi, ktorí zrušili olympijských víťazov

Navyše, aj v oficiálnom bulletine šampionátu bola slovenská vlajka. Nebolo to však prvýkrát, čo sa takýto trapas počas medzinárodných zápasov udial.

"Vzhľadom na chyby, ktoré sa notoricky opakujú počas podujatí pod záštitou CEV, Slovinská volejbalová federácia (OZS) očakáva ospravedlnenie od organizátorov zápasov, t. j. Talianskej volejbalovej federácie a Európskej volejbalovej konfederácie.

Zároveň požadujeme od CEV prísnejšiu predzápasovú kontrolu, aby sa takýmto situáciám v budúcnosti vyhla,“ uviedli Slovinci v oficiálnom vyhlásení.

sepp kuss vuelta Čítajte viac Kuss sa blíži k celkovému triumfu na Vuelte. Stačí mu už len jediné

CEV ani Talianska volejbalová federácia sa zatiaľ k veci nevyjadrili ani sa neospravedlnili. Je však možné, že k tomu dôjde ešte pred sobotňajšími zápasmi o medaily.

O 18:00 sa o bronz predstaví Slovinsko proti Francúzsku, v súboji o zlato nastúpia zástupcovia Talianska a Poľska.

Srbská volejbalová kráska Milica Tasičová Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
V USA bola rebelkou, na ME ju nevzali....
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovinsko #volejbal #slovenská vlajka