Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ LeBron sa stal prvým hráčom NBA s unikátnym "hetrikom"

Líder Los Angeles Lakers síce nepriviedol svoj tím k triumfu nad Phoenix Suns, no dosiahol métu 10 000 asistencií v kariére.

14.03.2022 08:00
LeBron James Foto: ,
LeBron James z Los Angeles Lakers.
debata

LeBron James sa vďaka tomu stal úplne prvým basketbalistom v histórii NBA, ktorý dosiahol 30 000 bodov, 10 000 doskokov a 10 000 prihrávok.

Radosť z dosiahnutého míľniku mu nepokazil ani neúspech v zápase, keďže jeho Los Angeles Lakers podľahli najlepšiemu tímu súťaže z Phoenixu 111:140.

Kľúčové momenty zápasu, kde sa Jamesovi podaril historický míľnik.

Historický okamih prišiel pre Jamesa hneď v prvej štvrtine, keď druhou prihrávkou v stretnutí našiel na ľavom krídle Carmela Anthonyho, ktorý premenil trojbodový pokus.

Od vstupu do NBA v roku 2003 predvádza James všestrannú hru a jeho dosiahnuté čísla to len dokazujú. V historických tabuľkách je tretí v počte bodov, siedmy v prihrávkach a 39. pozícia mu patrí v doskokoch.

649259464 šengelia Čítajte viac Basketbalová hviezda opúšťa CSKA: Za ruský armádny klub hrať nebudem!

V troch kľúčových basketbalových štatistikách figurujú v top 50 len dvaja hráči – okrem LeBrona Jamesa je ním ešte hviezda zo 70. a 80. rokov minulého storočia, Kareem Abdul-Jabbar.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #NBA #basketbal #LA lakers