Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Líder Toronta po zisku trofeje mení dres. Clippers splnili Leonardovi prianie

Najužitočnejší hráč finále NBA Kawhi Leonard bude po zisku titulu s Torontom hrať elitnú basketbalovú ligu za Los Angeles Clippers.

06.07.2019 10:38
Kawhi Leonard Foto: ,
Líder Toronta Kawhi Leonard sa presadzuje v 4. finále play off NBA.
debata

Podľa zámorských médií podpíše dvadsaťosemročný krídelník v klube z rodného mesta štvorročný kontrakt na maximálnu možnú sumu 142 miliónov dolárov.

Okrem jedného z najžiadanejších voľných hráčov na trhu získal kalifornský tím aj doterajšiu hviezdu Oklahomy Paula Georga. Podľa ESPN bolo prianím oboch basketbalistov hrať spolu v jednom tíme.

Leonard bol strojcom historického triumfu Toronta v tohtoročnej finálovej sérii proti obhajcom titulu Golden State. Šampiónom NBA sa stal aj v roku 2014 v predchád­zajúcom angažmáne v San Antoniu a aj vtedy dostal ocenenie MVP pre najlepšieho hráča série. Do kanadského tímu ho vymenili vlani v júli po siedmich sezónach v drese Spurs.

Držiteľ dvoch ocenení pre najlepšie brániaceho hráča ligy a trojnásobný účastník Zápasu hviezd v základnej časti uplynulej sezóny dosiahol v 60 zápasoch priemer 26,6 bodu a 7,3 doskoku na zápas.

Toronto je premiérovo šampiónom NBA Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hviezda Golden State Stephen Curry počas...

V 24 dueloch play off bilanciu vylepšil na 30,5 bodu a 9,1 doskoku. Leonard dal podľa médií prednosť Clippers pred vážnymi ponukami na pokračovanie v Toronte a angažmáne u konkurenčných Lakers.

V rámci výmeny o rok staršieho krídelného hráča Georga, šesťnásobného účastníka Zápasu hviezd, mieri do Oklahomy Shai Gilgeous-Alexander a Danilo Gallinari a aj minimálne štyri voľby v prvých kolách draftu. Bývalý hráč Indiany a olympijský víťaz z Ria 2016 George v uplynulej sezóne zaznamenal v priemere 28 bodov a 8 doskokov na zápas.

TV Pravda: Pozrite si videopreview 1. etapy TdF 2019 s Lukášom Tim­kom

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Clippers #Paul George #Kawhi Leonard