Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V najrýchlejšom možnom čase. Hádzanárky Iuventy sú majsterkami SR

Hádzanárky Iuventy Michalovce obhájili titul majsteriek Slovenska. V 3. finálovom zápase MOL ligy zvíťazili na palubovke ŠSK Prešov 42:26 a finálovú sériu hranú na tri víťazné zápasy ukončili v najrýchlejšom možnom čase.

18.05.2019 17:54
Lenka Ratvajová, Irina Kompanietsová Foto: ,
Irinu Kompanietsovú (Iuventa Michalovce) sa snaží zastaviť Lenka Ratvajová (ŠŠK Prešov).
debata

Pre michalovský klub je to deviaty titul za sebou a dvanásty celkovo. Pre prešovský klub išlo o historicky prvú účasť vo finále.

Finále play off o majstra SR v hádzanej žien – 3. zápas:

ŠSK Prešov – Iuventa Michalovce 26:42 (12:17) – konečný stav série: 0:3, Iuventa obhájila titul
ŠSK Prešov: Feščáková, Poláková – Dvorščáková, Belušková, Čirčová, Popovcová, Ratvajská, Šutranová, Magdová, Miliková, Ščerbáková, Puzderová, Vecuriková, Klučková, Vagaská
Iuventa Michalovce: Jablonská-Bobal, Petkovičová – Mugošová, Kakaščíková, Štefániková, Kišiková, Trúnková, Habánková, Štefanová, Holejová, Wollingerová, Bajčiová, Kompaniecová, Fiľková-Trehubová.
Rozhodovali: Gedeo, Palovčák.

Tretie finále sa začalo viacerými nepremenenými šancami na oboch stranách. Prešovčanky doplácali v prvom polčase najmä na nepresnú streľbu, naopak favorizované hráčky Iuventy si v ňom postupne vytvorili 5-gólový náskok.

Prešovčanky vzdorovali Iuvente dôstojnejšie než v prvých dvoch finálových zápasoch, ale z náskoku súperiek nedokázali ukrojiť. Napokon aj tretie finále vyznelo jednoznačne pre Michalovčanky, ktoré získali deviaty slovenský titul po sebe.

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #Iuventa Michalovce #ŠSK Prešov