Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postupujúci Slováci uzavreli boje v C-skupine triumfom 3:0 na Islande

Slovenskí volejbaloví reprezentanti postúpili na majstrovstvá Európy 2019 z prvého miesta kvalifikačnej C-skupiny.

09.01.2019 22:34
Volejbal, Ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto
debata

V záverečnom zápase v islandskom Kópavogure triumfovali nad domácim výberom 3:0. V kvalifikácii tak dosiahli päť víťazstiev a jedinú prehru v Čiernej Hore.

Zverenci trénera Andreja Kravárika mali už pred zápasom istotu účasti na kontinentálnom šampionáte, vďaka triumfu naň postúpili z prvého miesta v skupine. Žreb základných skupín ME (Francúzsko, Holandsko, Belgicko, Slovinsko) ja na programe 16. januára v Bruseli.

Slovensko na európskom šampionáte nechýbalo od roku 2007, predstaví sa na ňom siedmykrát v sérii a celkovo si pripíše už desiatu účasť. Ma ME bude po prvý raz v histórii účinkovať 24 krajín. Z kvalifikácie postúpili na šampionát víťazi siedmich skupín a kvinteto s najlepšou bilanciou z druhých priečok.

Island – Slovensko 0:3 (-18, –18, –20)
Rozhodovali: Papadopolová (Tal.), Burheimová (Nór.), zápas trval 69 minút.
Island: Benediktsson, Matthiasson, Valdimarsson, Porvaldsson, Thórisson, Birgisson, Tryggvason, Davidsson, Helgason, Matthíasson, liberá Axelsson a Björnsson. Tréner: Ch. Achten.
SR: Michalovič, Firkaľ, Kohút, Krajčovič, Zaťko, liberá Kubš a Vitko, Goč, Mlynarčík, Lux, Paták, Ihnát, Mačuha, Kyjanica. Tréner: A. Kravárik

Vďaka istote postupu dal tréner Kravárik v zápase príležitosť zabojovať aj mladším hráčom z lavičky. Slováci hrali v pohode a počas celého priebehu mali stretnutie pod kontrolou. V úvodnom sete triumfovali 25:18 a zhodným skóre sa skončila aj druhá časť. Tretí set bol najvyrovnanejší, keď v ňom slovenskí reprezentanti dovolili uhrať domácim hráčom 20 bodov.

Tabuľka C-skupiny:
1. Slovensko 6 5 1 15:4 15
2. Čierna Hora 6 4 2 14:6 13
3. Moldavsko 6 3 3 10:11 8
4. Island 6 0 6 0:18 0
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí volejbalisti