Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Prešova po prvom víťazstve v Pohári EHF: Ukázali sme, že sme tím

Hádzanári Tatrana Prešov sa dočkali víťazstva. V A-skupine Pohára EHF zdolali favorizovaný dánsky tím Bjerringbro-Silkeborg 32:28 (13:16).

25.03.2018 17:20
Tatran Prešov, radosť Foto: ,
Radosť hádzanárov Tatrana Prešov po víťazstve nad tímom Bjerringbro-Silkeborg.
debata

Víťazne sa rozlúčili s domácim prostredím, pretože záverečný zápas v skupine ich čaká najbližšiu sobotu v Minsku.

Tatran vrátil svojmu súperovi vysokú prehru z prvého zápasu (19:27) a môže ešte skončiť v skupine aj na 2. mieste, ale do štvrťfinále už nepostúpi. Predstaví sa v ňom šesť tímov – víťazi troch skupín a tri najlepšie družstvá z 2. miest. Ak by aj Prešov vyhral v Minsku, získa maximum 5 bodov, jeho prípadní súperi na druhých miestach v ostatných skupinách budú mať na konte minimálne 6 bodov.

V zápase s dánskym tímom, v ktorom Prešovčania uplynulú sobotu vybojovali prvé víťazstvo, bol priebeh dlho vyrovnaný. Tatran viedol o tri góly až v 51. min, keď zvýšil na 26:23 a náskok si už udržiaval až do konca zápasu.

„Máme za sebou náročný týždeň – tretí zápas za päť dní a dá sa povedať, že proti Silkeborgu sme nastúpili s jedným 45-minútovým tréningom. Hráči bojovali od začiatku až do konca. Vyšla nám taktika, hoci sme sa dopustili aj chýb, ale boli sme schopní ich vykompenzovať agresivitou a bojovnosťou, predovšetkým v obrane. Ukázali sme, že sme tím,“ komentoval zápas tréner Tatrana Slavko Goluža.

Tatran Prešov – Bjerringbro-Silkeborg 32:28 (13:16)
Zostava a góly Prešova: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 3, Butorac 3/1, Hrstka 5/1, Lapajne 2, D. Krok 6, Babič 1, L. Urban 7, Pekár, Číp 2, Vučko 3, Abramovič, Kasal, Carapkin. Najviac gólov za Silkeborg: Markussen 9, N. O. Nielsen 5, Skube 4. Pok. hody: 3/2 – 2/0, vylúčení: 3 – 5. Pred 2300 divákmi rozhodovali Cindrič a Gonzurek (obaja Chor.).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #pohár EHF #Bjerringbro-Silkeborg