Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po fúzii smerujeme k veľkoklubu, znie z volejbalovej Nitry

Majstrovský hetrik, zisk Slovenského pohára, finále v MEVZA-Cupe, postup čo najďalej v Challenge Cupe. To sú odvážne ciele volejbalistov VKP Bystrina SPU Nitra pred vstupom do nadchádzajúcej sezóny.

22.09.2017 09:00
Peter Kašper, Matej Kubš Foto: ,
Peter Kašper, kapitán tímu z minulej sezóny (vľavo).
debata

„Máme tri dobré správy,“ uviedol v úvode štvrtkového stretnutia s médiami Martin Kraščenič. „Prvou je fúzia bratislavského klubu VKP s Bystrinou Nitra, spolu utvárame veľkoklub, druhou naše ambície. Treťou je moja kandidatúra na post prezidenta Slovenskej volejbalovej federácie. Preto sa vzdávam svojich funkcií v klube, po fúzii sa zmenila štruktúra,“ uviedol jeho už bývalý prezident.

Spojenie dvoch silných značiek priblížil aj športový riaditeľ Ivan Husár. „Po okolnostiach so športovou halou v Bratislave je spojenie s Nitrou do jedného subjektu logickým krokom. Hrozil nám zánik alebo len práca s deťmi. Takto vzniká v 80-kilometrovom pásme nová situácia a verím, že aj zisk jedného titulu za druhým,“ zdôraznil.

Fúziu označil za prirodzené vyústenie situácie aj tréner Marek Kardoš.

„K bratislavskému know-how pridáme všetko ostatné. Je to jediný spôsob, ako naštartovať volejbal v tomto regióne.“ Priblížil aj zmeny v A-tíme.

„Sú veľké. Niektorí hráči sa rozišli so mnou, s niektorými ja. Prišlo osem nových, medzi nimi aj dvaja legionári. Dvadsaťdvaročný Lukas Menner je reprezentant Rakúska, má perspektívu. Skúsený Poliak Stanislav Wawrzyńczyk by mal byť hviezdou tímu. Budeme potrebovať trochu času, aby sa mužstvo zohralo a skonsolidovalo. V porovnaní s minulou sezónou pribudla účasť v Challenge Cupe, chceme sa v ňom otestovať,“ podotkol.

Koho považuje za najvážnejších súperov v najvyššej domácej súťaži? „Vyzerá to na Prešov a Prievidzu.“

Peter Kašper, kapitán tímu z minulej sezóny naznačil, že atmosféra v kabíne je pozitívna. „Prechádzame veľkou obnovou, pred novým ročníkom je ťažké robiť nejaké prognózy. Určite chceme zaútočiť na tretie domáce zlato. Čaká nás veľa zápasov, veľa súťaží, preto potrebujeme aj kvalitnú lavičku. Je to nastavené dobre. Domnievam sa, že v Challenge Cupe sa dá prejsť cez Kaposvár. Potom by nás čakal klub z Ankary, hrať proti tureckému mužstvu by bola veľká výzva.“

Do slovenskej extraligy vstúpi obhajca titulu v nedeľu doma proti Košiciam.

Tím VKP Bystrina SPU Nitra v sezóne 2017/2018
Matúš Krajčo, Igor Rehák, Stanislav Wawrzyńczyk, Anton Lukas Menner, Robert Hupka, Juraj Zaťko, Peter Porubský, Peter Kašper, Filip Mačuha, Boris Gera, Šimon Vician, Adam Szávai, Miloš Horník, Marek Malina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VKP Bystrina SPU Nitra