Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá reklama, tešil sa z veľkej výhry líder Prievidze

Z Francúzska si priviezli cenné a nečakané víťazstvo. Basketbalisti Prievidze vstúpili do druhej fázy Pohára FIBA Europe najlepším možným spôsobom.

14.12.2016 17:20
Andre Jones, prievidza, basketbal Foto:
Najlepší strelec Prievidze v Gravelines Andre Jones zakončuje akciu.
debata

V Gravelines vyhrali 98:95 (42:53) najmä vďaka výborne zvládnutej štvrtej štvrtine – 33:22. Zverenci Miljana Čuroviča uspeli na palubovke súpera vôbec po prvý raz v súťaži. V prvej fáze európskeho pohára zvládli zhodne len domáce stretnutia.

„Je to obrovský úspech pre náš klub, Prievidzu i celé Slovensko. Do zápasu sme dali všetku našu energiu. Odohrali sme plných 40 minút a v závere sme trafili kľúčové strely,“ tešil sa Igor Marič, autor 21 bodov a štyroch dôležitých trestných hodov v závere. „Na náročný zápas sme sa veľmi dobre psychicky pripravili. Dôležité bolo, že sme v rozhodujúcich okamihoch zápasu zahrali veľmi dobre v obrane a premenili dôležité strely,“ doplnil pre fiba.com Čurovič.

Hrdinom zápasu, ktorý oficiálna stránka súťaže označila za najväčšie prekvapenie utorka, bol americký rozohrávač Andre Jones. S 30 bodmi bol najlepším strelcom a k výbornej streľbe (13/19) pridal aj 7 doskokov a 5 asistencií.

„Bol to jeden z najťažších zápasov, aké som hral. Hralo sa vo vysokom tempe, bol to odlišný štýl basketbalu oproti tomu, čo sa zväčša hrá na Slovensku. Súper bol doma favorit, my sme však chceli ukázať, že vieme hrať. Po prestávke sme premenili dôležité strely a keď sme to najviac potrebovali, tak sme domácich dokázali zastaviť,“ vravel 26-ročný legionár pre basketliga.sk. „Touto výhrou sme ukázali, že aj na Slovensku sa robí basketbal profesionálne. Pre prievidzský klub je to skvelá reklama,“ cituje Jonesa basket.sk.

Prievidžania si triumf z francúzskej palubovky nesmierne cenia, ale zároveň ho nepreceňujú. „Každé víťazstvo je dôležité. Je super, ak vyhráte nad takýmto silným tímom. No nebude to znamenať nič, ak v tom nebudeme pokračovať. V každom zápase musíme bojovať. Ukázali sme, že sa dá vyhrávať aj vonku,“ tvrdil Marko Batina.

Najbližšie sa Prievidza predstaví v súťaži budúcu stredu, doma privíta turecký tím Demir Insaat Büyükcekmece.

Fakty z Pohára FIBA Europe

L-skupina:
Gravelines (Fr.) – Prievidza 95:98 (27:28, 26:14, 20:23, 22:33)
Zostava a body Prievidze: A. Jones 30 (3 trojky), I. Marič 21 (3 trojky), Batina 17 (4 trojky), Dramičanin 13, Körner 3 (Miljanič 7, Ihring 5, Jašš 2)
Najviac bodov Gravelines: Cobbs 29
TH: 23/17 – 12/10, fauly: 16 – 22, trojky: 4 – 14

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Európsky pohár FIBA #BC Prievidza