Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalistky Good Angels Košice hrajú v Miškovci o celú sezónu

Najdôležitejší zápas v doterajšom priebehu súťažného ročníka 2016/2017 čaká v stredu v Miškovci na basketbalistky Good Angels Košice.

29.11.2016 15:28
BASKETBAL: Košice - Miškovec Foto: ,
Lucia Kupčíková a Victoria Baugh z Košíc v zápase 1. kola D-skupiny Európskeho pohára žien v basketbale medzi Good Angels Košice (SR) - Aluinvent Miškovec (Maďarsko).
debata

Iba víťazstvo nad miestnym tímom Aluinvent DVTK ich udrží v hre o postup zo základnej D-skupiny Európskeho pohára FIBA. „Na družstve je to trošku cítiť, nechceme to však ‚hrotiť‘. Uvedomujeme si, o čo ide, že hráme takpovediac o ‚celú sezónu‘,“ skonštatoval košický tréner Peter Jankovič. V Miškovci (17.00) bude môcť využiť všetky hráčky. „Kvalita je na našej strane, ale vždy platí, že ju aj musíme potvrdiť na ihrisku.“

Good Angels poznajú víťazný recept na Miškovec, veď v domácom prostredí ho na úvod EP ešte 26. októbra zdolali 82:67. „Bol to úvodný zápas, ktorý poznačila naša nervozita. Mali sme problémy s obranným doskokom a prechodovou fázou, keď sme často hrali zbytočne do ‚plných‘. Hráčky Miškovca aktívne chodia doskakovať, čo musíme lepšie využiť. Doma budú nepríjemným súperom, o čom sa presvedčil Olympiakos, ktorý tam zvíťazil o jediný bod. Aj favorit našej skupiny Yakin Dogu tam päť minút pred koncom viedol iba o desať bodov, takže Miškovec bol v hre o víťazstvo,“ upozornil Jankovič.

Košičanky po úvodnom víťazstve dvakrát ťahali za kratší koniec – pod košmi Yakin Dogu Üniversitesi 46:70 a naposledy v Grécku na palubovke Olympiakosu Pireus 78:85 po predĺžení. Zo skupiny postúpia do play-off prvé dva tímy. Záverečné dva súboje v EP odohrajú majsterky SR vo svojej Angels aréne, keď postupne privítajú tureckého aj gréckeho protivníka.

Zostávajúci program Good Angels Košice v základnej D-skupine 1. konferencie EP FIBA 2016/2017:
Streda 30. novembra: Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) – Good Angels Košice (SR) /17.00/
Štvrtok 8. decembra: Good Angels Košice (SR) – Yakin Dogu Üniversitesi (Tur.) /18.00/
Štvrtok 15. decembra: Good Angels Košice (SR) – Olympiakos Pireus (Gréc.) /18.00/

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Peter Jankovič