Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčenková: Nepočítame skóre. Myslíme na víťazstvo

V prvom vzájomnom súboji v Pécsi prehrali vo februári po vyrovnanom priebehu o jediný bod. Teraz majú slovenské basketbalistky ideálnu možnosť na odplatu.

23.11.2016 10:00
Anna Jurčenková Foto:
Anna Jurčenková v súboji s Portugalčankou Joanou Lopesovou.
debata

Ak v stredajšom poslednom stretnutí kvalifikačnej E-skupiny (o 18.00) zdolajú v Piešťanoch Maďarsko, postúpia na budúcoročné majstrovstvá Európy do Česka. Na rozhodujúci zápas sa dobre naladili sobotňajším vysokým triumfom 86:40 nad Islandom. Teraz ich však čaká oveľa náročnejší súper.

„Očakávam veľmi dobrý a zaujímavý zápas. Súper predvedie tradične nepríjemný maďarský basketbal. Síce mu chýba strelkyňa Alexandria Quigleyová, takže je trošku slabší na krídle, ale zase sa naturalizovaním Vanderslootovej posilnil na rozohrávke. V zostave Maďariek došlo k viacerým zmenám, ale rovnako sme na tom aj my. Viaceré ich skúsené hráčky ostali v tíme,“ približuje silu kádra súpera pivotka Anna Jurčenková.

Pre Slovenky by malo byť psychologickou výhodou, že sa tréner Maďarska Štefan Svitek musí zaobísť bez Quigleyovej, ktorá 27 bodmi rozhodla februárový vzájomný zápas. „Je to fajn, že nehrá, ale Maďarky aj tak majú kvalitné družstvo,“ naznačuje najskúsenejšia hráčka výberu Maroša Kováčika.

Sobotňajší duel s Islandom zvládli Slovenky bez najmenších problémov, ale vysoké víťazstvo v žiadnom prípade nepreceňujú. „Bola to povinná výhra. Chvíľu sme sa z nej tešili, ale na ten zápas sme už zabudli. Od pondelka myslíme len na Maďarky. To je teraz najdôležitejšie,“ pripomína Jurčenková.

V prípade prehry obsadia slovenské basketbalistky v skupine druhú priečku a o ich postupe na európsky šampionát rozhodne tabuľka deviatich tímov z druhých miest (započítané do nej budú len zápasy s víťazmi skupín a tímami na tretej pozícii). Na ME sa predstaví šesť z nich.

„Neviem úplne presne, ako sme na tom so skóre… Jedno je však isté, ak vyhráme, postúpime. Hráme doma a v hale bude istotne výborná atmosféra, o čom sme sa presvedčili už v sobotu. Preto verím, že úlohu zvládneme a vyhráme,“ dodáva Jurčenková.

Tabuľka E-skupiny

1. Slovensko 5 4 1 342:237 9
2. Maďarsko 5 4 1 349:295 9
3. Portugalsko 5 1 4 239:311 6
4. Island 5 1 4 288:375 6

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #slovenská basketbalová reprezentácia žien #Anna Jurčenková