Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Basketbalovej lige dodajú iskru Lučenec s Handlovou

Návrat tradičných bášt Handlovej a Lučenca poriadne zahustí novú sezónu Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) mužov.

03.10.2016 20:00
MBK Rieker Com Therm Komárno Foto: ,
Tím Komárna a fanúšikovia.
debata

Základná časť sa odohrá systémom každý s každým dvakrát doma a dvakrát vonku, čo znamená 40 stretnutí pre jednotlivých účastníkov. Kluby, ktoré majú povinnosti aj v pohárových súťažiach, tak čaká extrémna zápasová porcia.

„O hracom systéme sme debatovali a členská schôdza SBL nakoniec väčšinou schválila práve štvorkolovú základnú časť. Samozrejme, kluby s pohárovými povinnosťami majú možnosť odohrať ligové zápasy v náhradných termínoch. I tak sa však asi nevyhnú náročnému trojzápasovému týždňu,“ prezradil riaditeľ SBL Peter Mičuda.

V súťaži naďalej platí, že mužstvo musí mať na palubovke neustále aspoň jedného slovenského hráča a až šesticu pripravenú zapojiť sa do stretnutia. „Lepší systém, ktorý by zaručil väčší priestor domácim basketbalistom sme zatiaľ nevymysleli,“ priznáva prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Pavel Bagin.

Mičuda verí, že nový ročník bude divácky ešte atraktívnejší než predošlý, v ktorom získala titul Prievidza po finálovom triumfe nad Komárnom. „Už výsledky v príprave napovedajú, že liga by mala ísť výkonnostne nahor. Všetkých jedenásť klubov neskrýva ambicióznosť. Aj Spišská Nová Ves, ktorá v predošlom ročníku výraznejšie zaostávala, naznačila vstupom nového partnera vyššie ciele. Návrat Lučenca a Handlovej dodá súťaži iskru navyše. Verím, že sa nám podarí urobiť z basketbalu dominantný kolektívny halový šport na Slovensku,“ naznačil Mičuda.

Už prvé kolo ponúka v sobotu minimálne dva veľké ťaháky. Inter doma privíta Košice, s ktorými odohral v závere minulej sezóny sériu o tretie miesto v play off. V Prievidzi sa môžu fanúšikovia po ročnej pauze tešiť na lákavé hornonitrianske derby s Handlovou.

Televízne prenosy aspoň z jedného zápasu z každého kola SBL bude prinášať nová športová televízia 213. Liga naďalej spolupracuje s huste.tv a stretnutia sú k dispozícii aj na youtube.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #SBL