Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bronz naladil Slovenky na boj o Rio

Zdvíhali ruky nad hlavy. Zoširoka sa usmievali do televíznych kamier i objektívov fotoaparátov. Vzápätí stískali v dlaniach cenný kov.

19.06.2016 14:00
Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová Foto:
Zľava: Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová.
debata

Vydarený víkend pre slovenský volejbal ozdobili najmä Dominika Nestarcová s Natáliou Dubovcovou. Napriek tomu, že sa skúsenému páru plážových volejbalistiek v poslednom období nedarilo, v poľskom Olsztyne zažiarili. Na turnaji prestížnej Svetovej série dokráčali k bronzu. V boji oň zdolali favorizované Brazílčanky Eduarda Santos Lisboaová – Elize Secomandi Maiaová 2:0 (20, 14) na sety.

„Víťazstvo nad brazílskym párom je zakaždým veľmi cenné. Na tento úspech sme čakali nesmierne dlho, máme obrovskú radosť, že nám to konečne vyšlo,“ vravela po poslednej lopte Nestarcová. Slovenky už pred turnajom v Olsztyne vedeli, ako vo Svetovej sérii chutí zisk bronzu. Predtým sa z neho tešili dvakrát. No ešte v roku 2014, keď uspeli v Stavangeri a v Long Beach. „Je dôležité, že sme sa skvele naladili na Kontinentálny pohár. Veríme, že nám forma vydrží,“ hovorila Dubovcová.

Spolu s Nestarcovou totiž vo finále európskej časti Kontinentálneho pohára zabojujú o účasť na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Možnosť získať miestenku na najväčšom športovom sviatku cez svetový rebríček už totiž stratili. Medzinárodná volejbalová federácie ho uzatvorila pred týždňom a Slovenky v ňom figurovali pod postupovou čiarou.

Cesta do Brazílie je však cez Kontinentálny pohár, ktorý sa uskutoční od stredy do soboty, mimoriadne náročná. Priamy postup si zabezpečí iba jeho víťaz (zúčastní sa ho šestnásť krajín). Ďalšie dva páry dostanú možnosť v júlovom interkontinentálnom finále v Soči.

Slovenky nemusia byť v Stavangeri, dejisku finále Kontinentálneho pohára, bez šance. Ak zopakujú výkony z Olsztynu. Na poľskom piesku sa postarali hneď o niekoľko prekvapení. Vo vyraďovacej časti si poradili s turnajovými jednotkami, štvorkami i šestkami. Nad ich sily bol v semifinále len druhý nasadený pár – Brazílčanky Francová-Maestriniová a Antunesová, ktoré vedú tohtosezónny rebríček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Dominika Nestarcová