Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhá prehra Slovákov, domácim Turkom nevzali ani set

Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v II. výkonnostnej divízii tohtoročnej Svetovej ligy.

18.06.2016 18:50 , aktualizované: 20:10
volejbalisti Slovenska, Alberto Giuliani Foto: ,
Volejbalisti Slovenska.
debata

Po piatkovej prehre 1:3 s Holanďanmi nestačili Slováci v sobotu v rámci A-skupiny v tureckom Izmire na domáce národné mužstvo, ktorému podľahli 0:3 (-25, –23, –22). Tréner Miroslav Palgut sa ani na druhý pokus nedočkal víťazstva v súťažnom stretnutí od marcového príchodu na lavičku slovenskej reprezentácie. Tím SR ešte odohrá na turnaji jedno stretnutie: v nedeľu vyzve Portugalčanov (13.30 h), ktorí majú na konte tiež dve prehry.

Slováci v sobotu vzdorovali najmä v úvodných dvoch setoch, ktoré prehrali zhodne najtesnejším dvojbodovým rozdielom. Aj keď slovenskí volejbalisti v závere tretieho dejstva odvrátili tri setbaly, aj táto koncovka napokon vyznela v prospech domácich Turkov, ktorých viedol bývalý kormidelník reprezentácie SR – Talian Emanuele Zanini.

Na Slovákov čakajú v rámci SL 2016 celkovo tri turnaje – po tom v Izmire aj domáci v Bratislave (23. – 25. júna, D-skupina; Holandsko, Kuba, Česko, SR) a napokon v čínskom Süan-čcheng (1. – 3. júla, H-skupina; Japonsko, Čína, Turecko, SR). Tri najlepšie tímy preniknú spoločne s Portugalčanmi ako hostiteľmi na Final Four do Matosinhos (9. – 10. júla).

Turecko – Slovensko 3:0 (25, 23, 22)
96 min, rozhodovali: Al-Zughaibi (S. Arábia) a Zenovič (Rus.)

  • Zostava a body SR: Halaj, Paták 10, Kohút 8, Mlynarčík 12, Chrtiansky 12, Ondrovič 5, libero Kubš (F. Palgut, Kriško 5, Prešinský 1)

Miroslav Palgut (tréner SR): „Vo všetkých troch setoch sme podali veľmi dobrý výkon, ale v koncovkách, žiaľ, Turci chytili ťažké lopty a mali aj viac šťastia, čo k tomu patrí. Veľmi dobre sme podávali, ale Turci si s tým dokázali poradiť. Prehra nás mrzí, ale chlapcom za výkon gratulujem a som na nich hrdý.“

Štefan Chrtiansky (smečiar SR): „Prvé dva sety sme dotiahli do koncoviek a bili sme sa o posledné dve lopty. Rozhodlo lepšie taktické prevedenie tureckých hráčov, ktorí si nás postrážili a koncovky vyhrali. Sporné situácie rozhodli arbitri vždy v prospech Turecka, ale pred zápasom sme sa na to pripravovali a snažili sme sa, aby nás to nerozhodilo. Pri niektorých momentoch by sa však rozčúlil aj najpokojnejší človek… V nedeľu nás čaká Portugalsko, dobre sa na súpera pripravíme a ideme s cieľom vyhrať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #slovenská volejbalová reprezentácia