Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí volejbalisti nestačili na Holanďanov

Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli vo svojej premiére v II. výkonnostnej divízii Svetovej ligy.

17.06.2016 16:10
volejbalisti Slovenska, Alberto Giuliani Foto: ,
Volejbalisti Slovenska.
debata

V piatkovom zápase A-skupiny v rámci tohtoročnej edície nestačili v tureckom Izmire na Holanďanov, ktorým podľahli 1:3 (24, –11, –23, –22). Tréner Miroslav Palgut sa nedočkal víťazstva vo svojom úvodnom súťažnom stretnutí od marcového príchodu na lavičku slovenského národného mužstva.

Slováci v tesnej koncovke získali prvý set, v druhom absolútne vybuchli. Dôležitý záver tretieho dejstva zvládli lepšie favorizovaní Holanďania, ktorí napokon uspeli aj vo štvrtom sete. Tím SR ešte odohrá na turnaji dve stretnutia: v sobotu vyzve domácich Turkov (16.30 h SELČ) a v nedeľu Portugalčanov (13.30).

Na Slovákov čakajú v rámci SL 2016 celkovo tri turnaje – po úvodnom v Izmire aj domáci v Bratislave (23. – 25. júna, D-skupina; Holandsko, Kuba, Česko, SR) a napokon v čínskom Süan-čcheng (1. – 3. júla, H-skupina; Japonsko, Čína, Turecko, SR). Tri najlepšie tímy preniknú spoločne s Portugalčanmi ako hostiteľmi na Final Four do Matosinhos (9. – 10. júla).

Holandsko – Slovensko 3:1 (-24, 11, 23, 22)
102 min, rozhodovali: Zenovič (Rus.) a Wen-šeng Luo (Čína)

  • Zostava a body SR: Halaj, Paták 14, Kohút 12, Mlynarčík 19, Chrtiansky 7, Ondrovič 9, libero Kubš (Kriško, F. Palgut, Prešinský 1)

Miroslav Palgut (tréner SR): „Je veľká škoda, že sme nevyužili situácie, keď sme dobre zaservovali a nadrazili loptu. Holanďania mali rešpekt pred naším blokom a padli nám na zem ulievky, ktoré by nemali. Je to škoda, prehrali sme koncovku štvrtého setu a nechýbalo veľa, aby išiel duel do tajbrejku. Ťažko sme sa presadzovali proti vysokým holandským blokom, ale napriek prehre si myslím, že s viacerými nováčikmi na takejto úrovni sme predviedli dobrý výkon. Zvládli sme koncovku prvého setu, druhý nám vôbec nevyšiel, ale tretí a štvrtý boli veľmi tesné.“

Emanuel Kohút (blokár a kapitán SR): „Máme mladý tím, ktorý sa zlepšuje každým tréningom a zápasom. Sú to skúsenosti, ktoré jednoducho musí toto družstvo nazbierať. Pre niektorých hráčov to bol prvý vážny duel na medzinárodnej úrovni, až na odovzdaný druhý set to chalani zvládli dobre. Ja osobne si myslím, že keď tento tím bude mať ochotu a chuť na sebe pracovať, tak má pred sebou veľkú budúcnosť. Potešilo ma, že po zlom druhom sete sme sa skonsolidovali a podali vcelku solídny výkon. Chýba nám stabilita vo výkone, ale u mladých hráčov je to normálne. Je za nami prvý zápas, ideme ďalej a veríme, že zajtra to bude lepšie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #volejbalová svetová liga